KULTUR-SANAT:
Kadınlar Film Festivali Başladı!

Fas'taki festival, jüri üyelerinin kadın olması ve filmlerin büyük çoğunluğu kadın yönetmenler tarafından çekilmiş olmasıyla dikkat çekiyor. Fas Kralı 6. Mohammed’in himayesinde gerçekleşen festivali, Fas Kültür Bakanlığı ile Bouregreg Derneği organize ediyor.
Festivalde uzun metraj, belgesel ve kısa metraj alanlarında 60’tan fazla film yarışıyor. Aralarında Türkiye, Fas, Fransa, İtalya, İran, Kanada gibi ülkerin bulunduğu 15’ten fazla ülkenin katılımıyla gerçekleşen festival, 3 Ekim akşamı ödüllerin dağıtılmasıyla son bulacak. Türk oyuncu ve yönetmen Deniz Gamze Ergüven’in, Türkiye, Fransa ve Almanya’da çekilen “Mustang” adlı 97 dakikalık uzun metraj filmi de festivale katılanlar arasında.
Festivalde ayrıca, film senaryoları yazma konusunda atölye çalışmaları, bazı yazarların kitaplarının tanıtımı, film müzakereleri de yapılıyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Kıvılcım Kalay'dan Demet Akalın modeli
“Kendinden Kaçan Kadın” ve “Beş Kadın Tek Cehennem” adlı kitapların yazarı Kıvılcım Kalay, şimdide...

Haberi Oku