KULTUR-SANAT:
İstanbul'un İncileri Aynı Karede Buluştu!

Boğazın en eşsiz tarihi esleri arasında yer alan Ortaköy Camii şimdiye kadar sadece Boğaziçi Köprüsü ile, Kız Kulesi ise Üsküdar civarında sade bir şekilde fotoğraflanıyordu. Bu kez yaklaşık 1900 yıl aralıkla inşaa edilen iki farklı muhteşem yapı tek karede buluştu. İnce, zarif ve örnek işlemeleri bulunan minareleriyle tanınan tarihi Ortaköy Camii'nin minareleri arasında Kız Kulesi ilk kez görüntülendi. Ortaya çıkan kareyle muhteşem iki yapının güzellikleri bir kez daha gözler önüne serildi. 

Tarihi 2500 yıl öncesine dayanan Kız Kulesi ile halk arasında Ortaköy Camii olarak da bilinen Büyük Mecidiye Camii, boğazın en eşsiz güzellikteki eserleri arasında yer alıyor. Kız Kulesi, antik çağda başlayan geçmişiyle ve tüm dönemlerde varlığını koruyarak tarihi dokusunu bozmadan günümüze kadar gelmesiyle dikkat çekiyor.
Öte yandan, Sultan Abdülmecit tarafından 1853 yılında inşa ettirilen Ortaköy Camii ise Türkiye'deki Barok mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak gösteriliyor.
 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Kıvılcım Kalay'dan Demet Akalın modeli
“Kendinden Kaçan Kadın” ve “Beş Kadın Tek Cehennem” adlı kitapların yazarı Kıvılcım Kalay, şimdide...

Haberi Oku