KULTUR-SANAT:
BU TESPİT EZBERİNİZİ BOZACAK!

İngiltere'de bulunan Durham Üniversitesi 'Dinlenen duygusal şarkılar insanı mutsuz edebilir mi?' sorusundan yola çıkarak, 2 bin 436 kişinin katılımıyla bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma sonuçlarına göre, duygusal ve hüzünlü müzikler sanılanın aksine insanı mutlu edebiliyor. Hüzünlü ve duygusal müzik, dinleyicilerde duygusal yoğunluk, hüzün ve mutsuzluk gibi hislere değil, rahatlama ve mutluluk hislerine de neden olabiliyor.

Araştırmaya katılan 2 bin 436 kişiye hüzünlü müzikler dinletildi ve ruh halleri analiz edildi. Denekler, bir çoğu dinletilen hüzünlü şarkılar karşısında neşelendi. Durham Üniversitesi'nden Profesör Tuomas Eerola, araştırma sonuçlarını "Bu araştırma bize insanların modunu müzik ile tanımlama ve düzenleme konusunda yardımcı olacak. İnsanlara müzik terapisi ve rehabilitasyonu sayesinde nasıl mutlu, rahatlamış hissedebileceklerini görebileceğiz." şeklinde değerlendirdi.
Nordoff Robbins Müzikle Terapi Merkezi’nden Simon Proctor ise "Sadece neşeli müzikler değil, duygusal müzikler de insanları neşelendirebilir. Bu tam anlamıyla bildiğimiz mutluluk olmayabilir. Belki de hüzün duygusunu kontrol edebilme yeteneğidir. Bu da insanı rahatlatan bir şeydir." dedi.
Araştırmada kullanılan şarkılar arasında şarkıcı Adele’in 2011'de çıkardığı ‘Someone Like You’ adlı hit şarkısı da yer aldı.


 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Kıvılcım Kalay'dan Demet Akalın modeli
“Kendinden Kaçan Kadın” ve “Beş Kadın Tek Cehennem” adlı kitapların yazarı Kıvılcım Kalay, şimdide...

Haberi Oku