KULTUR-SANAT:
ATAKAN YILDIRIM'ın, YENİ TEKLİSİ 'KAYBOLDUM DÜNYANDA”

 https://www.youtube.com/watch?v=8CBe6byIPUE
Müzikle dolu bir evde doğan, babasının bağlamasının ve türkülerinin sesiyle büyüyen, 8 yaşında dersler almaya başlayan Atakan Yıldırım o gün, bu gündür, elinden düşürmediği bağlaması ile hem çalıyor, hem söylüyor, besteler yapıyor, güfteler yazıyor. Müzikle nefes alıp-veriyor.
5 Mart 2021’de We Play etiketiyle dijital platformlarda yerini alan parçanın sözleri ve bestesi de Atakan Yıldırım’a ait. Parçanın aranjörü Görkem Baharoğlu, kayıtları We Play stüdyosunda yapılan “Kayboldum Dünyanda”nın gitar, bas gitar ve saksafonu da Görkem Baharoğlu çaldı.
Seni ilk gördüğümde,
Kapısı çaldı yüreğimin,
Usulca girdin içeriye,
Sustu şiirlerim.
Kayboldum dünyanda,
Çıkış yok bana,
Kayboldum rüyanda,
Bir yol göster bana.
 



BİYOGRAFİ
12 Şubat 1997’de İstanbul’da dünyaya gelen Atakan Yıldırım, üç yaşında ailesiyle birlikte İzmir’e taşındı. İlk ve ortaokulu İzmir’de okuyan Atakan, babası sayesinde bağlamayı doğduğu günden itibaren çok iyi tanıdı. Aile akşamları sazlı sözlü geçirdi. Babası olanca gücünü o daha küçücük bir çocukken ona aşılamıştı. Sekiz yaşına kadar sadece dinleyerek ve taklit ederek sürdürdüğü müzikle olan ilişkisini, ilkokul ikinci sınıftayken bağlama kursuna başlayarak müzik hayatına ilk adımını attı. Dokuz yaşında Çiğli Belediyesinin açtığı bir yarışmada bağlama birincisi oldu. Yine dokuz yaşında Özbekistan’da pek çok ülkeden çocukların bulunduğu kampta Türkiye’yi temsil etti. Çeşitli konser ve etkinlikte sahne aldı. Alkışlar, yaptığı müziğe olan saygısını her defasında katlayarak arttırdı ve bu sayede daha çok çalıştı. Liseye İzmir Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesinde başladı, İstanbul Cemal Reşit Rey Güzel Sanatlar Lisesinde tamamladı.
Lise öğrenimine devam ederken bir yandan sokak müzisyenliği ve özel dersler gibi faaliyetler sayesinde hayatına yön vermeye, müzikle bağını sürdürmeye devam etti.
2014 yılında Kanal D’de yayınlanan, X Factor/Star Işığı ses yarışmasında yarıştı, güzel dereceler elde etti ve finalist oldu. Ancak program yayından kalkınca, birinci belli olmadan, finalist olarak programı tamamlamış oldu. İlk kez halk ile bu kadar yakındı ve inanılmaz destek aldı. Yolunu ve duruşunu bozmadan, müziğini gelecek nesillere aktarabilmek için 2016 yılında Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalına girdi. Bu süreçte üretmeyi ve yeni şeyler öğrenmeyi kendine hedef bildi. 2017 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu “Şimdi Gençlik Zamanı” adlı yarışmada “Söz-Müzik” dalında Türkiye 1.si oldu. Ağustos 2019’da söz ve müziği kendisine ait olan “Solmadın”, Aralık 2019’da Aşık Daimi’nin “Ey Şahin Bakışlım” isimli türküsünü farklı bir düzenlemeyle dinleyicilerle buluşturdu. Pandemi sürecinde boş durmayan youtube kanalında şarkılar/türküler söylemeye, beste yapmaya, söz yazmaya, kayıtlar yapmaya devam eden Atakan, tekrar sahne alacağı günleri özlemle bekliyor.
 
Kayboldum Dünyanda
Söz-Beste: Atakan Yıldırım
Düzenleme: Görkem Baharoğlu
Gitar: Görkem Baharoğlu
Bas Gitar: Görkem Baharoğlu
Saksafon: Görkem Baharoğlu
Kayıt: Haluk Polat
Mix: Görkem Baharoğlu
Mastering: Süha Duran
Kayıt&Editing: We Play

www.instagram.com/atakanyildirimofficial/
https://www.facebook.com/atakoyzz
https://twitter.com/atakoyzz
https://www.youtube.com/channel/UCfExcDL0z-GSgd_7AM9rDsg
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Kıvılcım Kalay'dan Demet Akalın modeli
“Kendinden Kaçan Kadın” ve “Beş Kadın Tek Cehennem” adlı kitapların yazarı Kıvılcım Kalay, şimdide...

Haberi Oku