GÜNDEM:
Veysel Eroğlu Fidan Dikim ve Dağıtım Merasimine İştirak Etti!
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'dan ilçedeki çalışmalarla ilgili bilgi alan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, belediye bahçesinde 15 Temmuz'da tankın ezdiği arabanın sergilendiği alanı da gezdi. Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Ümraniye Anadolu Lisesi'nin bahçesine fidan diken Prof. Dr. Eroğlu öğrencilerle beraber kürekle toprak atarak ağaçları da suladı.

Fidan dağıtım merasimine de iştirak eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 100 bin fidanın dağıtıldığı merasimde bu güzel ilçede vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.
İstanbul'da geçmişte yaşanan su problemlerine değinen ve kentin susuzluk meselesinin nasıl çözüldüğünü anlatan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kentin her bölgesine suyu ulaştırdıklarını söyledi. FETÖ'nün darbe girişiminden de bahseden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ülkede 15 Temmuz ve bütün şehitleri unutmamak gerektiğini söyledi.

Ülkede referandum süreci yaşanacağına dikkati çeken Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şunları kaydetti:
"Bugün Avrupa 'evet' olmasın istiyor. 'Hayır' demek istiyor. PKK, PYD, FETÖ de 'hayır' diyor. PKK ele başları diyormuş ki, 'Ya evet çıkarsa. Kararlı bir yönetim olursa bizim halimiz duman.' Haliniz duman olacak. Biz hep birlikte 16 Nisan'da gümbür gümbür 'evet' diyeceğiz. Özellikle büyük ve güçlü Türkiye için, küresel güç Türkiye için hep birlikte 'evet' diyelim. Büyük Türkiye, 2023 ve 2053 ve 2072 hedeflerinin gerçekleşmesi için hep birlikte kararımız evet. Bu hainlere inat sandıklara gidin, 'evet' mührünü basın."

"Avrupa’nın Yaptığı Densizliği Biz Yapamayız"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'daki konsolosluğa girmesinin engellenmesi olayını da değerlendiren Prof. Dr. Eroğlu “Avrupa’nın yaptığı densizliği biz yapamayız. Hanımefendiler başımızın tacı. Osmanlı ve Selçuklu elçiyi ve yabancı misafirini baş üstünde tutardı. Avrupa 'medeniyet medeniyet' diyor. Medeniyet de bizde insanlık da bizde. Gelsin insanlığı öğrensinler. Onlar geldiği zaman biz onlara insanlık dersi göstereceğiz. Avrupa’daki kardeşlerimiz onlara insanlık nedir gösterecek" açıklamasını yaptı.

Ümraniye'de vatandaşlara fidan dağıtacaklarını ve Ümraniye'yi yemyeşil yapacaklarını söyleyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Yeşil alanları artıracağız. İçede 3 bölgede fidan dağıtımı gerçekleştireceğiz. İstanbul'a da muazzam ağaç dikiyoruz. Şu ana kadar 18 milyon ağaç diktik. Hatta biz 100 bin ıhlamur, 100 bin erguvan, 100 bin tane çınar seferberliği yaptık. Şehitlerimiz hatırasına fidan dikme programı başlattık. İstanbul'u çiçek gibi yapıyoruz. Sizin hemen yanınızda Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı kurduk. İnşallah bu yakında faaliyete geçecek. Amerika'da Central Park gibi hatta onun 3 katı büyüklüğünde olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızı da davet edelim muhteşem bir şekilde Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanını açalım. Bütün parklar, bahçeler, şehir ormanları emrinizde." diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu daha sonra Ümraniye Meydanı'nda vatandaşlara fidan dağıttı.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

İSMİNAZ FIRTINA YAZDI
Uludağ Haber yazarı İsminaz Fırtına yazdı.

Haberi Oku