GÜNDEM:
Polis Eşleri Muharrem İnce'yi Ziyaret Etti!

Yolsuzluk, rüşvet ve terör soruşturmalarını yürüten ve sahur vakti operasyonu ile gözaltına alınıp tutuklanan polislerin eşleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'yi ziyaret etti. Polis memuru Erkan Ünal'ın eşi Nesibe Ünal, operasyonun polisleri yıldırma ve sindirme operasyonu olduğunu vurguladı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise "Kenan Paşa vardı şimdi de Recep Paşa var. Birinin apoleti vardı bunun da kravatı var." ifadelerini kullandı.

    Gözaltına alınan ya da tutuklanan bazı polislerin eşleri, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile Meclis'te görüştü. Polis memuru Erkan Ünal'ın eşi Nesibe Ünal, büyük hukuksuzluk yaşandığını söyledi. Sahur vakti operasyon yapıldığını, polisleri yıldırmak, bezdirmek için iftar vakti su verilmediğini anlatan Ünal, hem eşlerine hem de kendilerine psikolojik baskı yapıldığını vurguladı.

    "Bu bahsedildiği gibi bir operasyon değil; polisleri yıldırma ve sindirme operasyonudur." diyen Ünal, "Bu çerçevede hukuk da katledilmiştir. Bugün bize yapılıyor yarın başkalarına da yapılacaktır; bunun garantisi yoktur. Herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Hukuk hepimize lazım. Hukuka, insan haklarına sahip çıkalım, kim olursa olsun." diye konuştu.

    CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, hukukun üstünlüğü, adaletin yerini bulması, toplumda huzurun bulmasını istediklerini ifade etti. Hakkın, adaletin, hukukun yerine gelmesinde ideolojik bakmadıklarını dile getiren İnce, çıkar gözetmediklerini, herkese eşit davrandıklarını kaydetti. Haksızlığa uğrayan herkesi savunacaklarını dile getiren Muharrem İnce, şöyle devam etti: "Silivri'de haksız bir şekilde tutuklanan generali de savunuruz, göstericilere otelini açtı diye ihalesi iptal edilen holding patronunu da savunuruz, başörtüsünden dolayı okuyamamış genç kızımızı da savunuruz, gözaltına alınan polisi, savcıyı da savunuruz. Kim haksızlığa uğramışsa yanında durmak isteriz. Bugün Zaza olmak isteriz, Alevi olmak isteriz. Kendimi Zaza, Alevi gibi hissetmek zorundayım. Eğer bu ülkenin Başbakanı sen Zaza'sın, sen Alevi'sin diyorsa böyle bir adamdan cumhurbaşkanı olmaz. Bu şunu yapmak istiyor; ben Türk ve Sünnilere seslenmek istiyorum, çoğunluk olan onlar, Türk ve Sünniler. Siz azınlık olsaydınız acaba böyle konuşur muydunuz? Böyle bir mantık; yine aynı kişi bir polis memuruna söylediği hala kulaklarımda: 'İçerde çok zamanın olacak, orada okursun.' Talimattır bu. Polisin yaptığı şovmuş, ben orasıyla ilgilenmiyorum, o kısmı beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren kısmı Başbakan'ın yargıya talimat vermesidir. İçeride çok zamanın olacak demek, mahkemeye alın bunu içeri atın demektir. Biz adaletin işlemesini istiyoruz, hukukun üstünlüğünün işlemesini istiyoruz. Onun için burada mağdur olan, mazlum olan kim varsa, kim haksızlığa uğramışsa, hiç fark etmez, yarın hırsızlıktan içeriye atılan AKP'lilerin hakkını da savunacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

    Bu konuda bilgilerin paylaşılması halinde haksızlıklar nerade varsa onun üzerine gidileceğini, görevlendirme yapılacağını anlatan İnce, kimsenin kuşkusunun olmamasını istedi. Savcının gerekirse 12 Eylül'deki gibi 500 bin kişinin gözaltına alınacağına yönelik açıklamasıyla ilgili de İnce, "12 Eylül'de 500 bin değilde 650 bin kişi. Doğru öğrensin bunu. 12 Eylül'deki gibi olabilir. Kenan Paşa vardı şimdi de Recep Paşa var. Aynı şey yani. Birinin apoleti vardı bunun da kravatı var." değerlendirmesinde bulundu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

İSMİNAZ FIRTINA YAZDI
Uludağ Haber yazarı İsminaz Fırtına yazdı.

Haberi Oku