GÜNDEM:
O Zatı Bize Teslim Edin!

İstanbul Kısıklı'daki evinin önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan paralel devlet yapılanmasından çok çektiklerini söyledi.

Paralel yapılanmanın milletin zekatından, fitresinden, sadakasına kadar her şeyini emdiklerini belirten Erdoğan şunları söyledi.
"Bu milleti Amerika’sından Avrupa’sına kadar bu devleti, bu ülkeyi yalan yanlış haberlerle adeta şikayet ettiler. Şimdi Amerika’ya sesleniyorum: Sayın Başkan’a sesleniyorum. Sayın Başkan, sizin kendinize bunu söyledim. Pensilvanya’daki dört yüz dönüm arazinin içindeki bu zatı ya deport edin ya da bize verin demiştim. İhanet içerisinde olduğunu sizlere söyledim ama dinletemedim. Şimdi buyrun, bu darbe girişiminden sonra tekrar sesleniyorum. Pensilvanya’daki bu zatı artık Türkiye’ye teslim edin. Eğer biz, stratejik ortaksak model ortaksak, o zaman ortağınızın bu talebini lütfen yerine getirin diyorum. Siz bizden hangi teröristi istediyseniz teslim ettik. Şimdi artık terörlistemizde yer alan bu zatı da biliyorsunuz, stratejik belgede yer almış vaziyettedir, bize teslim edin "

Konuşması sırasında " idam isteriz " sloganları atılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, her talebin konuşulması, görüşülmesi ve değerlendirilmesinin bir hak olduğunu söyledi. "Bunlar parlamento çatısı altında değerlendirilir. Bunun için de bir yerlerden izin almaya gerek yok" diyen Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti.

"Fakat şu anda biliyorsunuz bu yapı, İstiklal savaşının mücadelesini vermiş olan TBMM'yi de bombaladı. Ve bugün bu yapı bu bombaladıkları yerde artık parlamento çalışmalarının duracağını zannediyordu. Parlamento toplantı. Bir araya geldiler ve 4 parti ortak bir bildiri yayınladı.

Bu ortak bildiri aynı zamanda bizim de bildirimizdir. Biz de altına imzamızı koyarız. İşte bu birliğe, beraberliğe dayanışmaya her zaman ihtiyacımız var. Bunu yaptığımızda bizim aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Zaten bu olanlar Türkiye'nin yükselişini hazmedemeyenlerin üst akılların operasyonudur.

Onlar isteseler de istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır. Bütün mesele ne biliyor musunuz? Sizin ilk andan itibaren millet olarak meydanlara çıkmanız var ya. O meydanlara çıkışınız her şeyi alt üst etmiştir. Diyorum ki. Rehavet yok. Hafta boyu bu birlikteliğimizi devam ettirelim. Bu noktada hemfikir miyiz? Hafta boyu bu buluşmaları devam ettirmeliyiz. İnşallah gerek başbakanımız gerek hükümetimiz gerek devletimizin tüm kurumları çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda polisimiz verdiği şehitlere rağmen dimdik durdu."

OYUNA GELMEYELİM
Birçok general ve albayın gözaltına alındığı söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama ben bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Oyuna gelmeyelim. Şu anda TSK ile milletimizi karşı karşıya getirmek isteyen dış güçler içeriden takviyeli dış güçler olabilir. Sakın bu oyuna gelmeyelim. Eninde sonunda bu Silahlı Kuvvetler bizimdir. Paralel yapının değildir.Bu kardeşiniz de anayasanın amir hükmü gereğince silahı kuvvetlerin başkomutanıdır. Değerli kardeşlerim ben şu anda karşımda Türkiye'nin özetini görüyorum. Bu özet sizsiniz. Ve hamd olsun. Şu anda yargısıyla, polisiyle, askerimizin o dürüst ve samimi kesimi ile devletin kurumlarıyla el ele birlikte beraber aydınlık geleceğe yürüyoruz." dedi.

Binlerce yargı mensubunun açığa alındığını belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü.
" Şu anda yargı gerçekten kararlarını süratli bir şekilde veriyor ve bu öz güvenle birlikte de inşallah yarınlara birlik ve beraberlik içinde güçlü bir şekilde yürüyeceğiz. Kardeşlerim rabiamızı biliyorsunuz. Bu rabia'ya çok muhtacız. Onun için de yapmamız gereken bir şey var. Bir tek millet. Tek millet kavramının içinde ne var? Türküyle kürdüyle abazasıyla romanıyla avnavuduyla 79 milyon tek millet.

İki tek bayrak. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. hilal, bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız, şehidimizin ta kendisidir. Bayrağımızın üzerinde bayrak yok. Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır. Vatan eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Onun için tek vatan. 780 bin km ile tek vatan. Bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağızi hep bilitke Türkiye olacağız.

Bu ülkeyi biz 3-5 teröriste bırakmayacağız. Ama dediğim gibi tek devlet anlayışıyla bu paralel develt yapılanmasına bu ülkeyi asla teslim etmeyeceğiz."

KURUMLARDAN TEMİZLENME OPERASYONU BAŞLADI.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün yetkili mercilere buradan söylüyorum. Bunların üzerine üzerine gideceğiz." dedi ve ekledi " Demiştim ya inlerine gireceğiz! Girdik, giriyoruz. Şu olaylar Allah'ın bize büyük bir lütfudur. Çünkü kimin ne olduğu çok iyi ortaya çıktı. Nerede kim var? İmamları hep ortaya çıktı. Amerikalı dostlarımız artık Pensilvanya'daki terörist başını bize teslim ettiği andan itibaren çok şey değişecek.Diyoruz ki bizim stratejik müttefikimiz olarak Amerika Pensilvanya'dakini bize teslim etsin. Ama size de diyorum ki rehavet yok. Dik duracağız. Sonuna kadar bu işi kovalayacağız."

KULA KULLUK ETMEK BİZE YAKIŞMAZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti." İstedikleri gibi sonuçlanmadı, bekledikleri gibi sonuçlanmadı çünkü biz şuna inanmıştık. Kaderin üstünde bir kader vardır demiştik. Biz buna inanmıştık. Ve nitekim öyle oldu. Şu anda, hiç endişeniz olmasın. Biz sadece Allah’ın huzurunda rükûda eğiliriz. Kula kulluk etmek bize yakışmaz. Bunlar, silahlı kuvvetlerimiziniçinde bir ur, temizleniyorlar.

Ne yazık ki polislerimizden şehitlerimiz oldu, sivillerimizden şehitlerimiz oldu. Ben tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da şifalar diliyorum. Hepsi benim yol arkadaşım. Kardeşlerim, şunu özellikle söylemem lazım, bu süreç içinde gerçekten bu olaylar Silahlı Kuvvetlerimizin içinde bir azınlığın yaptığı eylemlerdir. Yoksa Silahlı Kuvvetler’in kendisinin değil. Silahlı Kuvvetlerimizin içinde bunlar bir urdu ur. Şimdi bu ur temizleniyor. Silahlı Kuvvetlerimiz inşallah kendine yakışır bir noktaya gelecek fakat bu arada yargıya da çok teşekkür ederim. Yargı dört bir yanında ülkemizin, makamlarına, mevkilerine, rütbelerine bakmadan, kim olursa olsun, emniyet teşkilatıyla el ele vermek suretiyle tutuklama kararlarını verdiler ve bunları tutukladılar.

Anahtar Kelimeler
O-zatı-bize-teslim-edin
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

İSMİNAZ FIRTINA YAZDI
Uludağ Haber yazarı İsminaz Fırtına yazdı.

Haberi Oku