GÜNDEM:
KANALİZASYON KAZISINDAN KEMİK PARÇALARI ÇIKTI!

Meşrutiyet Caddesi'nde bulunan İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Beyoğlu Vergi Dairesi Müdürlüğü önünde bu sabah, kanalizasyon kazı çalışması başlatıldı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan kazı çalışmasında, yaklaşık bir metre derinlikte çok sayıda kemik parçalarına ve mezar taşına rastlandı.

Kazıyı durduran görevliler, polisi durumdan haberdar etti. İstanbul Cumhuriyet Savcısı ve Kültür Kültür Bakanlığı'ndan bir görevli kazı yapılan yere gelerek inceleme yaptı. Savcının kemik parçalarından numune almasının ardından çıkan kemik parçaları tekrar yerine aynı yere gömüldü. Savcının incelemesinden sonra kanalizasyon çalışması kaldığı yerden devam etti. Kemik parçalarının insan kemiği olduğu iddia edildi.

Kanalizasyon çalışmasında görevli işçi Hasan Sönmez “Kazı yaparken kemik parçaları bulduk. Olay yeri inceleme ekipleri ile savcı geldi. 4 saat boyunca incelemelerde bulundular. Numune aldılar. Ardından savcı kapatın dedi. Biz de kemikleri yine gömdük” diye konuştu.

Kazı yapılan bölgenin 19. yüzyılın son çeyreğine kadar Müslüman mezarlıklarıyla kaplı olduğu ve mezarlıkların 1870'lerden itibaren yavaş yavaş kalktığı ileri sürüldü.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

İSMİNAZ FIRTINA YAZDI
Uludağ Haber yazarı İsminaz Fırtına yazdı.

Haberi Oku