GÜNDEM:
İlk Seferinde Yolda Kaldı!

Ankara-İstanbul arasındaki mesafeyi kısaltacak olan Yüksek Hızlı Tren, seyir telinin (katener) kopması nedeniyle Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yolda kaldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da içinde bulunduğu tren, arızanın giderilmesi için bekliyor.

Hızlı tren, İzmit'te Derbent İstasyonu'nu geçtikten sonra güzergahtaki katenel kablolarını koparmaya başladı. Yaşanan kopma nedeniyle tren, 42 Evler mevkinde durdu. Başbakan'ın da içinde bulunduğu tren için yoğun güvenlik önlemi alındı. Güvenlik nedeniyle Salim Dervişoğlu Caddesi trafiğe kapatıldı. Trenin durduğu noktaya çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Treni Ankara’dan itibaren talip eden askeri helikopterler de havadan güvenlik önlemi aldı. Bölgeye sevk edilen teknik ekip arızayı gidermeye çalışıyor.

İstanbul-Ankara arasındaki mesafeyi 3 buçuk saate indirmesi beklenen hızlı tren Pendik'e ulaştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan trenle birlikte törenin yapılacağı alana geldi.

Pendik'te hızlı tren projesi için açılış töreni yapılıyor. Tren Pendik'teki istasyona geldikten sonra Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler trenden indi. Öte yandan trenin ön camlarında kırıklar olduğu gözlendi. Erdoğan'ın törende konuşma yapması bekleniyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

İSMİNAZ FIRTINA YAZDI
Uludağ Haber yazarı İsminaz Fırtına yazdı.

Haberi Oku