GÜNDEM:
Erdoğan'dan Rusya'ya Tepki!

 Belçika Başbakanı Charles Michel’le görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, şu ifadelerini kullandı:
“350 bin insanın ölümüne neden olan bir devlet terörü estiren bir kişi şu anda Suriye’nin başındadır. Ama bunu korumaya çalışanlar var. İran, bunlardan bir tanesidir. Rusya bunlardan bir tanesidir. Bunun korumaya çalışanlar işte şu anda bakın Rusya’nın Suriye’de yaptığı ve orada kendine ait bir üs hazırlama gayreti ve bunun yanında bizim sınırlarımızı ihlal etme olayı. Bu tabii, NATO’nun da dün biliyorsunuz bu konuyla ilgili sert bir ültimatomuyla karşılık bulmuştur. Buna tabii bizim sabretmemiz mümkün değildir. Nitekim dün bu konuyla ilgili, evvelsi gün de ne yazık ki arzu etmediğimiz bazı adımlar atılma durumundadır. Ve bunu kabullenmek özellikle Türkiye’ye yakışmayacağı gibi NATO’nun da kendi prensiplerinin tamamen dışındadır ve dolayısıyla da buna karşı tavrını NATO almıştır ve bundan sonra da alacağına kesinlikle inanıyorum. Çünkü Türkiye’ye yapılan saldırı NATO’ya yapılmış bir saldırıdır. Bunun bilinmesi lazım. Bu konuyla ilgili olarak Rusya ile olan ilişkilerimiz malumdur. Ama Rusya, Türkiye gibi eğer bu konuda birçok işbirliğini yapmış olduğu dostunu da kaybederse çok şeyi kaybeder. Bunu da bilmesi lazım.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye içerisinde bir güvenli bölge kurulmasına dair görüşünü de tekrarladı.
Tüm terör örgütleriyle ortak mücadele platformunun oluşturulmasını isteyen Erdoğan, IŞİD ile savaştığı için El Nusra örgütünün iyi olmadığını fakat PYD ve PKK'yı dost olarak ilan edenler olduğunu dile getirdi. Erdoğan, "Böyle bir yanlışlık olamaz." diye tepki gösterdi.
Belçika Başbakanı Charles Michel ise AB fonlarını seferber ederek Türkiye’deki mültecilere yardım yapmak istediklerini dile getirdi.

Anahtar Kelimeler
Erdoğandan-rusyaya-tepki
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

İSMİNAZ FIRTINA YAZDI
Uludağ Haber yazarı İsminaz Fırtına yazdı.

Haberi Oku