GÜNDEM:
En Ağır Şekilde Cezalandırılacaklar!

Toplantıya Genelkurmay başkanı Orgeneneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüstü Cirit ve çok sayıda yüksek yargı mensubunun yanı sıra, diplomatlar ve sivil toplum örgütlerinden bir çok isim katıldı

Meclis'te grubu bulunan AKP, CHP, MHP ve HDP darbeye karşı ortak deklerasyonda uzlaştı. TBMM’deki olağanüstü toplantıda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ardından İstiklal Marşı okundu.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, marşın 10 kıtasının tamamını okudu.
Daha sonra sözlerine devam eden Kahraman, "Bütün bir millet olarak tek vücut halindeyiz ve diplomaside, yargıda, STK’larda, akademisyenlerde, dışarıda, içeride, büyük ölçüde herkes bayraklarla gelmişler. Dün akşamdan beri çok üzücü, çok acı verici fakat aynı zamanda çok izzetli saatler yaşadık" dedi.

"15 Temmuz demokrasi bayramının bir güzel tablosuyla karşı karşıyayız” ifadeleriyle konuşmasına devam eden Kahraman “Gönlümüz birlik ve beraberliğimizin devamından yanadır. Bu kalkışma girişimine kalkışanlar en ağır bedelleri ödeyecektir. Türkiyemizin dış politikada, uluslararası arenada, tarihine, manevi ve milli değerlerine uygun bir duruş sergileme çabası içinde olması bir takım güçleri rahatsız etmektedir. Ne yazık ki dün akşam bu hedefe dönük bir darbe girişimiyle karşılaşıldı. Siyasi partilerimiz, STK’lar, kamu kurumlarımız, TSK’nın darbeye fırsat vermeyen aziz çoğunluğu bu darbe girişimine asaletle, cesaretle ve onurla direnmiş ve başarılı olmalarına izin vermemiştir.” dedi.

Darbe girişimini bir tür terör olarak nitelendiren Kahraman “Yaşanan üzücü kalkışma başarılı olamamış, hak ve hukuk, milletin kararlılığı, TSK’nın kalkışmacılara karşı duruşu ve tanklara çıkan millet ile karşı gelmiştir.” diye konuştu.

Darbe yapmaya kalkışanların en ağır şekilde cazalandırılacağının altını çizen Kahraman şunları söyledi: “Bu hak ve hukuk içinde yapılacaktır. Emir ve komuta zincirinin dışına çıkmış, devlete isyan etmişlerdir. Gereken yapılacaktır ve en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Şimdi metanetimizi, sükunetimizi, sağduyumuzu koruyarak bu meseleyi kökünden çözmek için çalışma zamanıdır. Bu millet tarihinde pek çok kötü badireler atlatmış ve feci nitelikte günler yaşamıştır. Bu günler de geçecektir.”

Kahraman konuşmasının son bölümünde ise “Bu noktada bütün siyasi partilerimize, sayın genel başkanlara, milletvekillerimize, demokrasi nöbeti tutan bütün halkımıza teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Herhangi bir zümreye, silahlı güce egemenlik ait değildir, egemenlik millete aittir. Bunu toplum haykırmıştır. Bunu değiştirmeye kimsenin hakkı, haddi ve gücü olmayacaktır” yorumunu yaptı..

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

İSMİNAZ FIRTINA YAZDI
Uludağ Haber yazarı İsminaz Fırtına yazdı.

Haberi Oku