GÜNDEM:
Dünya Liderleri ve Dış Medyadan Tepki!

DER SPİEGEL: "HERŞEY ERDOĞAN'IN KONTROLÜNDE"
Türkiye'deki darbe girişimini dakika dakika takip eden Almanya'nın önde gelen haber dergilerinden Der Spiegel, en son durumu, "Herşey Erdoğan'ın kontrolünde" başlığıyla duyurdu.

Der Spiegel, darbe girişimini özetlediği haberinde, "Güç başkanın elinde" cümlesine de yer verdi.

Der Spiegel, Türkiye'deki darbe girişimi sonrası Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, Almanya ve Amerika tarafından yapılan açıklamalara da yer verdi.

Dergi, Avrupa Birliği ve Almanya tarafından yapılan açıklamalarda, "seçilmiş parlamento ve demokrasinin arkasında oldunduğu" vurgusunu öne çıkardı.

Başta Bild olmak üzere Almanya'nın önde gelen gazeteleri İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimi haberlerini dakika dakika verdi.

MERKEL’İN SÖZCÜSÜ: ALMANYA SEÇİLMİŞ TÜRK HÜKÜMETİNİN YANINDADIR
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert Twitter hesabında yaptığı açıklamada, Almanya’nın Türkiye’de seçilmiş hükümetin yanında olduğunu bildirdi.

Sözcü, Angela Merkel’in Türkiye’deki darbe girişimi ile ilgili Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel ile irtibat halinde olduğunu aktardı.

ALMAN MİLLETVEKİLİ NOURİPOUR: "DARBEYİ İSTANBUL'UN CESUR SİVİLLERİ ÖNLEDİ"
Federal Almanya Parlamentosu'nun Yeşiller Birlik/90 Partisi milletvekili ve partisinin dış politika sözcüsü Omid Nouripour, "Türkiye'de darbeyi İstanbul'un cesur sivilleri önledi" dedi.

Alman HR İnfo Radyosu'na konuşan İran asıllı 41 yaşındaki Nouripour, "Darbe girişimini duyar duymaz sokaklara dökülen İstanbul'un cesur sivilleri Türkiye'de darbeyi önlemiştir" diye konuştu.

Omid Nouripour, Türkiye'de darbe girişiminde bulunulmasına şaşırdığını sözlerine ekledi.

OBAMA: TÜRKİYE'DE SEÇİLMİŞ HÜKÜMET DESTEKLENMELİDİR

ABD Başkanı Barack Obama Türkiye'de darbeci askerlerin gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi ile ilgili açıklama yaptı. ABD Başkanı Obama Türkiye'de yaşanan askeri darbe girişimi ile ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye'de seçilmiş hükümet desteklenmelidir" dedi.

KKTC CUMHURBAŞKANI AKINCI'DAN DARBE TEPKİSİ

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Türkiye’deki gelişmeler üzerine Genel Kurmay Başkanlığı'na bağlı KKTC'deki Güvenlik Kuvvetleri Komutanı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanını telefonla arayarak, Türkiye’deki gelişmelerin KKTC'ye yansımaları ile ilgili bilgi aldı. KKTC Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, KKTC’deki komutanların, KKTC’deki ordunun sivil otoriteye bağlı olarak emir komuta sisteminde olunduğu ifade edildi.

AKINCI: DEMOKRASİ DIŞI HiÇBİR HAREKET KABUL EDİLEMEZ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Akıncı, bir grup askerin darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulunarak, " Dünya’nın hiçbir yerinde demokrasi dışı hiçbir hareket kabul edilemez. Kıbrıs Türk halkı ile yakın ilişkisi olan Türkiye’nin de yoluna çoğulcu, demokratik hukuk devleti ilkeleriyle devam etmesi, sorunlarını bu çerçevede çözümlemesi hem Türkiye hem de bölgemiz için büyük önem taşıyor" ifadelerine yer verdi.

GURBETÇİLER DE DEMOKRASİ İÇİN SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

İstanbul ve Ankara'daki askerlerin darbe girişimine dünyadan tepki yağıyor. Birçok ülkeden gelen açıklamalarda girişimin kabul edilemez olduğunu belirtirken, seçilmiş hükümetin yanında olunduğu kaydedildi. Kanada, Almanya, Belçika ve Fransa'da da Türkler darbe girişimine sokağa döküldü.

Kanada'nın Toronto kenti ve çevresinde yaşayan Türkler, Toronto başkonsolosluğu önünde ellerinde Türk bayrakları ile İstiklal Marşı okuyarak, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" , "Ya Allah Bismillah Allahu ekber" , "Recep Tayyip Erdoğan" , "Her şey vatan için" sloganları attılar.

VİYANA’DA TÜRK GURBETÇİLER SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Türk gurbetçiler TSK’nın içinde yer alan bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasına tepki göstermek amacıyla Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği önüne akın etti. Viyana Büyükelçiliği önünde toplanan vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'da darbe girişimine karşı gösteri düzenliyor. Göstericiler, ‘milli iradeye saygı’, ‘darbeye hayır’, ‘asker kışlaya’ sloganları atarak, darbe girişimine tepki gösterdi. Geç saatte büyükelçilik binası önüne gelen vatandaşlar, seçimle yönetime gelen hükümete destek vererek, ‘’Dik dur eğilme, bu millet seninle’’, ‘’Türkiye burada, vatan hainleri nerede’’ şeklinde sloganlar attılar.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

İSMİNAZ FIRTINA YAZDI
Uludağ Haber yazarı İsminaz Fırtına yazdı.

Haberi Oku