GÜNDEM:
Darbeler ve Cuntalar Dönemi Kapanmıştır!

Türkiye'de dün akşam saatlerinde emir komuta zinciri dışında bir hareketlilik başladığını belirten Orgeneral Dündar, "Genelkurmay karargâhında ve pek çok yerde komutanların bilinmeyen yerlere götürüldüğünü, çeşitli şehirlerde de yönetimi ele geçirmeye yönelik çalışmaların test edildiğini belirtti.

Darbe teşebbüsünün TSK emir komuta zinciri tarafından reddedildiğini kaydeden Orgeneral Dündar, şunları söyledi:

" Milletimiz sokaklara inerek, tankların önüne geçerek demokrasimize ve cumhuriyete sahip çıkmışlardır. Gereken önlemler süratle alınarak sürecin önü kesilmiştir. Devleti ve milleti ele ele verip bu darbe girişimi akamete uğramıştır. Ancak Türkiye maalesef kendi meclisini bombalayan bir grubun cinnetine şahit olmuştur. Milletimiz, silahları kendisine çevirenlerin alçaklığını bu millet asla unutmayacaktır. Milletimizin her bir ferdine şükranlarımızı sunuyoruz."

Türkiye'de, darbeler ve cuntalar döneminin bir daha açılmamak üzere kapandığını kaydeden Orgeneral Dündar, "41'i polis, 2'si asker toplam 90 şehidimiz var maalesef. Ankara'da Tuğgeneral Sadık Köroğlu ve Tuğgeneral Özkan Aydoğdu başta olmak üzere 1563 asker tutuklanmıştır. Darbe teşebbüsü içinde yer alan 104 kişi ölü olarak ele geçirilmiştir" açıklaması yaptı.

Dündar, halka, siyasi partilere ve medya kuruluşlarına darbeler karşısındaki tavırları nedeniyle teşekkür etti. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

İSMİNAZ FIRTINA YAZDI
Uludağ Haber yazarı İsminaz Fırtına yazdı.

Haberi Oku