GÜNDEM:
Beytüşşebap'ta Hain Saldırı: 1 Şehit 6 Yaralı!
 Askerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışma sabah saatlerine kadar devam etti. Sabah ilk ışıklarıyla çatışmalar daha da şiddetlendi. Saldırı düzenlenen askeri birliklerden uzaklaşan örgüt mensupları bu sefer ilçe merkezinde bulunan güvenlik birimlerinin olduğu binalara havanlı saldırı düzenledi. Saldırı ve çatışmalarda ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 6 kişi yaralandı. Bazı güvenlik görevlilerinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

SABAH SAATLERİNDE MÜHİMMAT TAKVİYESİ YAPILDI

Dün akşamdan sabaha kadar devam eden çatışmalarda ilçede bulunan güvenlik güçlerinin mühimmat sıkıntısı yaşadığı öğrenildi. Güvenlik güçleri, Şırnak merkezinden acil koduyla zırhlı araç ve mühimmat takviyesi istedi. Ancak mühimmat ve araç takviyesi gece yapılamadı. Sabah saatlerinde Şırnak merkezden ilçeye çok sayıda araçla mühimmat gönderildi.

'İSTİHBARAT VAR, TEDBİR ALINMADI' İDDİASI

Bu arada terör örgütünün bayram birinci gününün akşamı Beytüşşebap’a eş zamanlı büyük bir saldırı düzenleyeceği istihbaratının günler öncesinden alındığı ortaya çıktı. İddialara göre, güvenlik güçlerinin yanı sıra saldırı olacağından ilçe halkının bile haberi oldu. Bunun için vatandaşlar bayram sonrasında yapılacak düğünlerini iptal ettiği iddia ediliyor. Örgütün ‘ilçeyi düşürmeye’ yönelik büyük saldırı planladığı istihbaratına rağmen gerekli güvenlik önlemlerin alınmadığı iileri sürüldü.

Saldırıdan sonra ilçedeki emniyet yetkililerinin tümene geçtiği, helikopter desteğinde bulunduğu öğrenildi. Ancak helikopterin sabah aydınlanmaya kadar gönderilmediği belirtiliyor.

Bu arada ilçeye çok sayıda askerin gönderildiği, bazı bölgelerin havadan ateş altına alınmaya başladığı öğrenildi. Bölgede operasyonların devam ettiği kaydedildi. 
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

İSMİNAZ FIRTINA YAZDI
Uludağ Haber yazarı İsminaz Fırtına yazdı.

Haberi Oku