GÜNCEL:
ZABITA 58 Yaşında!

 Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Zabıta Daire Başkanı Albat, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, belediye bürokratları ve zabıta personelinin katıldığı tören, Atatürk anıtına çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. Törende konuşan Şemi Albat, zabıtanın zor şartlarda çalıştığını söyleyerek, "Şehrin güzelliğini, esnafın hakkını, vergi verenin değerini korumalıyız. Amacımız kimseyi üzmek ya da kırmak değil ama kuralları olan bir hayat yaşıyoruz. Zabıta, İzmirli hemşehrilerimizin huzuru için çalışıyor." dedi. Zabıta personelinin kimseyi incitmeden görev yapmaya çalıştığını ancak çeşitli saldırılara uğradıklarını belirten Albat, "İzmir için çalışan zabıtanın, halkın desteğine ihtiyacı var. Zabıta, hepimizin evladı." diye konuştu. Faaliyet alanlarının 30 ilçeyi kapsadığını ve bu ortamda Büyükşehir Belediyesi zabıtasının oyun kurucu olarak görev yapmak zorunda olduğunu vurgulayarak, "Alanda ortak akılla yeni bir oluşum ve planlamaya ihtiyaç var. Bu yeni oluşum, daha da güçlü ses çıkaracaktır. Sorunlu alan kalmayana kadar çalışacağız." dedi. 

Osmanlı İmparatorluğu döneminde kurulan Zabıta Teşkilatı, 1 Ağustos 1956 tarihinde 6494 sayılı kanunla belediye zabıtası ve genel zabıta (emniyet müdürlüğü) olarak birbirinden ayrıldı.

Anahtar Kelimeler
Zabıta-58-yaşında
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkyed arasında...
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TÜRKYED heyetini kabul ederek küçükbaş hayvancılıkta destekleme...

Haberi Oku