GÜNCEL:
Yalova İçin Tehlike Büyük!

 Türkiye'de kuraklık etkisini yavaş yavaş hissettirmeye başladı. Birçok baraj ve gölet kuruma noktasına geldi. Bir çok akarsu ya tamamen kurudu ya da kuruma noktasına geldi. Kuraklıktan nasibini alan yerlerden biri de Yalova oldu. Son yılların en büyük kuraklığını yaşayan ilde, içme suyunun büyük bölümünü karşılayan Yalova Barajı'nda su bitme noktasına geldi. Barajdaki su seviyesi düşünce su altında kalan elektrik direkleri ve ağaçlar görünmeye başladı. Baraj yatağında çatlaklar oluşurken, tabanda oluşan yeşil alanlar ise ineklerin otlak mekanı oldu. 

Uzun yıllardır baraj gölünde balık avlayan vatandaşlar durumun ciddi olduğunu söylüyor. Barajın inşa edildiği günden beri bölgeyi bildiğini anlatan Mehmet Yılmaz isimli vatandaş, barajdaki su seviyesinin hiç bu kadar düşmediğini belirtiyor. Yılmaz, kuraklık nedeniyle tedirgin olduklarını dile getirdi. 

Yetkililer, ilave tedbirler alınmadığı takdirde Yalova'nın 4 günlük suyu kaldığını bildirdi. Kuraklık nedeniyle Yalova Belediyesi ilde çeşitli tedbirler almaya başladı. Mahalle mahalle dönüşümlü olarak su kesintisine giden Belediye, bilboardlara astığı afişlerle de vatandaşları suyu tasarruflu kullanma konusunda uyardı. 

Konuyla ilgili görüşlerini ifade eden Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, alınan tedbirlerle Yalova'nın 3-4 günlük suyunun kaldığını aktardı. Önümüzdeki hafta içerisinde faaliyete geçecek Kurtköy isale hattı gibi ilave tedbirlerle susuzluk probleminin önüne geçileceğini dile getiren Nergiz, 15 gün sonra faaliyete geçecek Ortaburun Göleti projesiyle de problemin önemli ölçüde aşılacağını ifade etti. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkyed arasında...
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TÜRKYED heyetini kabul ederek küçükbaş hayvancılıkta destekleme...

Haberi Oku