GÜNCEL:
UNESCO'DAN ABB Çocuk Meclisi Üyelerine 'PATRİMONİTO” Sertifikası

 Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi çalışmaları kapsamında UNESCO Dünya Mirasları ve Somut Olmayan Kültürel Miraslarımız bilgilendirme semineri düzenlendi.
UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından gerçekleştirilen seminerin sonunda ABB’nin 27. Dönem Çocuk Meclisi üyelerine Genç Dünya Mirası Koruyucuları anlamına gelen Patrimonito sertifikaları verildi.  

 HEDEF KÜLTÜREL MİRASI TANITMAK VE KORUMAK
Kültürel mirasın tanınmasına ve korunmasına yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlayan seminerde Türkiye Milli Komisyonu Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Raportörü Bilge Tüzel ileDünya Mirası Gezginleri Derneği kurucusu ve dünyada en çok Unesco Dünya Mirası gezme rekorunun sahibi olan Atila Ege yer aldı.
Dünya Mirasına üye olan yerleri ve adaylıkları ilan edilen noktaları slayt gösterisi eşliğinde anlatan konuşmacılar; UNESCO’nun tüm dünyada sürdürmekte olduğu çalışmalar hakkında da açıklamalar yaparak üyelerin sorularını yanıtladı.
 

Anahtar Kelimeler
UNESCO
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku