GÜNCEL:
Türkiye'yi doyuran adam Kemal Çiçek

Kemal Çiçek Kimdir?

Gıda mühendisiyim. 2000 yılında 19 Mayıs Üniversitesinden mezun oldum. Toplu yemek sektöründe dolu dolu yirmi üç yılımı tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bir üniversite mezunu olarak alaylı diye tabir ettiğimiz şekilde mutfak ve yemekhanelerde çalışan bütün personellerin yapmış olduğu faaliyetlere katılmak suretiyle işin temelini ve ruhunu öğrenerek yoluma devam etmiş olmak bana çok şey kazandırdı. Çalışma hayatım boyunca daima zor ve kalabalık projeleri tercih edebilme cesaretim ve bilgimin temel kaynağı buradan gelmektedir.


 

2023 yılı kariyeriniz açısından nasıl bir yıl oldu?

 Sizlere birebir yöneticiliğini yapmış olduğum projelerden bahsetmek isterim. Ankara Gata yemek projesi ile başlayan çalışma serüvenim Samsun Sahra Sıhhiye Okul Komutanlığı, Ankara Mebs Okul Komutanlığı, Ankara Kara ve Deniz Kuvvetleri, Erzincan 3. Ordu Komutanlığı, Konya Hava Savunma Okul Komutanlığı, Denizli Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, Balıkesir Astsubay Okulu, Mühimmat Okulu, Eğitim Merkez Komutanlığı, Hava üssü Komutanlığı, Tekirdağ Malkara, Edirne Keşan Zırhlı Birlikler Komutanlığı ve Manisa Komando Tugayı gibi MSB (Milli Savunma Bakanlığı) bağlı askeri birlikler ile devam etmiş olup yemek konusunda Mehmetçik kardeşlerimizin askerlik hatıralarında güzel izler bıraktığım kanaatindeyim. Bununla birlikte Kocaeli ve Tokat Üniversitelerinde Öğrenci ve Akademik personel yemek hizmeti projelerinde çalışmış olmanın da bana ayrı bir heyecan kattığını belirtmek isterim. Ayrıca Balıkesir SSK hastanesi, Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi, Samsun SSK ve Göğüs Hastanelerinde hasta, refakatçı ve hastane personellerinin yemek hizmetinde görev almış olmaktan da büyük keyif aldım.


 
Deneyimlerimi yazarken inanın her bir satırında projelerim gözümün önünden film şeridi gibi geçti. Çok emek verdiğim bu sektörü çok seviyorum. Çalıştığım süre boyunca özellikle gençlerin yöneticilik ve aşçılık yönlerini geliştirmek, onların sektörde yer almasına ve devam etmesine yönelik olarak sürekli eğitimlerine önem vermiş bulunmaktayım. Bu vesile ile sektöre birçok yönetici ve personel kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşamaktayım. Ülkemizin geleneksel damak tatlarına hakim olup çalışmış olduğum bütün aşçılara bu bağlamda tarif ve yönlendirmeler ile doğru lezzeti  yakalamalarında yardımcı olmaktayım.

 
İstikrarlı çalışmalarınızın sırrı nedir?
Toplu yemek sektöründe proje ve sistem kurma, planlama ve takip dosyalarının hazırlanması, operasyon yönetimi, menü oluşturma ve problemlerin çözümünde uzmanlaşmış birisi olarak başarının sırrının bu işi severek yapmak olduğunu net olarak söylemek isterim. ‘Catering zorlu, hareketli, heyecan ve tutku dolu bir sektör.’ ‘Sağlıklı ve lezzetli yemek tüketmek her insanın en doğal hakkıdır.’ ‘Sektörü düzgün karakterli, sabırlı ve sevgi dolu insanların bir araya geldiği bir limandır.’ ‘Yemekler gizli lezzetini aşçısının ilgisinden ve sevgisinden alır.’



 
 
Anahtar Kelimeler
çiçekKemalTürkiye
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku