GÜNCEL:
Türkiye Kent Konseyi Birliği Yılmaz Başkanlığında İlk Toplantısı Yaptı

Türkiye’deki 101 kent konseyinin üye olduğu Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) Başkanlığının Ankara Kent Konseyi’ne devredilmesinin ardından ilk yürütme kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın Başkanlığında gerçekleşen toplantıda yeni dönem yol haritası belirlenirken yönetim kurulu arasında da görev dağılımı yapıldı.
 YILMAZ: HEDEF KATILIMCI KÜLTÜRÜ TÜM TÜRKİYE’YE YAYMAK
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TKKB Dönem Başkanı Halil İbrahim Yılmaz,“Katılımcı kültürün hâkim olduğu kentler, kavganın olmadığı huzur ve bereket ikliminin hâkim olduğu kentlerdir. Ülkemizin kamplaşmadan uzak, kardeşlik duygusunu pekiştirmesi için katılımcı kültürü tüm ülkeye yayma gayreti içerisinde olacağız. Katılımcı kültür her türlü felaketin önüne çekilen iyilik bendi olacaktır. Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin kurumsal kimliği geliştirilerek katılımcı yönetim anlayışının sürdürülebilir olmasını mutlaka başarmak zorundayız” dedi.
 PROJELER İLE KATILIMCI SÜREÇ GÜÇLENDİRİLECEK
Açılış konuşmalarının ardından yönetim kurulu üyeleri deprem felaketini değerlendirerek, TKKB’nin üzerine düşen sorumlulukları konuştu. Kentlerin yeniden ayağa kalması için sorumluluk alınması gerektiği vurgulanırken, yardım çalışmalarının yaygınlaştırılması hususunda fikir birliğine varıldı.
Ayrıca toplantıda; birliğin AB ve kamu proje fonlarına proje hazırlayarak alacağı desteklerle toplum yararına çalışmalar yapması görüşüldü ve projeler konusunda bir komisyon oluşturuldu.
 GÖREV DAĞILIMI YAPILDI
15 gün sonra yeniden bir araya gelinmesi kararlaştırılan toplantıda; görev dağılımı da yapıldı. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Başkanlığa seçilirken TKKB Kurucu üyesi Necati Binici ve Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse başkan yardımcılığına seçildi. Elazığ Kent Konseyi Başkanı Rüstem Kadri Septioğlu Muhasip üye olurken, Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon yönetim kurulu üyesi oldu. Birliğin Genel Sekreterliğini ise Dr. Süleyman Basa yapacak.
 

Anahtar Kelimeler
Türkiye
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

İstanbul'da Çanakkale Şehitleri anıldı
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği’nde anma töreni...

Haberi Oku

banner108