GÜNCEL:
Tornetler Odun Pazarını Neşelendirdi!

 Etkinliğe, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer, Odunpazarı Belediyesi meclis üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

60 okuldan toplam 150 öğrencinin katıldığı tornet yarışında açılış konuşmasını yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt şunları söyledi: "Birçoğumuzun çocukluk hayalleri olan tornet geri dönüşümle birlikte anıldığı zaman biraz daha anlamlı olacak diye düşündük. Odunpazarı ilçesinde geri dönüşüme verdiğimiz önemi göstermek için bu etkinliği düzenledik. Tornet bizim yaşımızdaki arkadaşların da ilgisini çekti. Bu etkinliğin yararlı, sonuçlarının anlamlı olduğunu düşünüyorum. Etkinliği düzenlerken bize katkıda bulunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eskişehir’de bundan sonra Geri Dönüşümle Tornet Yarışması geleneksel hale gelecektir." şeklinde konuştu.
Temel hedeflerinden birinin Odunpazarı’nı yaşanabilir ve canlı tutmak olduğunu da ifade eden Başkan Kurt, "Bu nedenle Odunpazarı’nda sık sık değişik etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Geçmişte pek çok Eskişehirlinin gerçekleştirmiş olduğu sporu yenileyelim diye düşündük. Arkadaşların torneti bulması, dönüşümü de çağrıştırması açısından önemli olabilir." ifadelerini kullandı.
Etkinlik gençler ve çocuklar tarafından büyük ilgi görüldü. Yarışmaya katılan Leyla Polat, "Güzel bir yarışmaydı eğlenmek için geldim. Hocam katılmak ister misin dediği zaman hemen kabul ettim. Çünkü biraz aksiyon yaşamak istedim. Güzel oldu mutluyum eğlenmeye gelmiştik zaten." dedi.
Kendi yaptığı tornetle yarışmaya katılan Cengiz Yardımcı, "Yarışmaya katılmak güzeldi eski kültürümüzü yaşatmak için buradayız. Gayet güzel bir yarıştı. Kendi arabamı kendim yaptım.bu oyunu bilmeyenlerde görmeyenlerde burada gördü." diye konuştu.
Etkinlik sonunda çocuklara katılım belgesi ile çeşitli hediyeler verildi, dondurma ikramı yapıldı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkyed arasında...
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TÜRKYED heyetini kabul ederek küçükbaş hayvancılıkta destekleme...

Haberi Oku