GÜNCEL:
TOKİ Konutları Kuşların Yuvası Haline Döndü!

 Başkent’teki yüzlerce TOKİ konutu, güvercinlere mesken oldu. Ankara Mamak’ta Kusunlar bölgesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) inşa edilen konutlarda ev sahibi olan vatandaşlar büyük mağduriyet yaşıyor. Yaklaşık iki yıl önce inşaatları biten ve geçen yıl sahiplerine teslim edilen 360 daireye, su ve elektrik bağlanmadığı için geçen süre içinde hiç kimse taşınmadı. Boş kalan 7 bloka hırsızlar dadandı. Kapı ve pencereleri kıran hırsızlar apartmanlardaki asansörlerin bakır tellerini çalarak kayıplara karıştı. Gecekonduları kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılan çok sayıda vatandaş ya su ya da elektriğin olmadığı dairelerine yerleşemediği için ya akrabaların yanında kalıyor ya da başka bir yere kira verirken TOKİ’deki dairenin de taksitini ödemeye devam ediyor.

Mamak Kusunlar TOKİ’de daire sahibi Kemal Koruyucu, kendisinin ve komşuların bir yıldan fazla süredir devam eden mağduriyeti Cihan Haber Ajansı’na anlattı. TOKİ’deki B-10 blokundaki dairesine bir yıldır taşınamayan Koruyucu, “Dairelerde elektrik, su, doğalgaz yok. Bir sene oldu daireyi teslim alalı. Bir yıldır 300-350 lira arası taksit ödüyorum. Daire oturulacak durumda değil. Gördüğünüz gibi kuş yuvası olmuş. Toplam 7 blokta 52’şer daireden toplamda 360 kişi şu anda mağdur.” diye konuştu. 7 blokta bulunan çift asansörlerin bakır tellerinin çalınmasından dolayı kimsenin dairesine taşınmadığını kaydeden Koruyucu, Mamak’taki gecekondusuna karşılık Kusunlar’da kendisine daire verildiğini ancak dairesine yerleşemediği için aylardır büyük bir mağduriyet yaşadığını anlattı. Kırılan kapı ve pencerelerden güvercinlerin ısınmak maksadı ile dairelere girdiği ve her yeri pislettiği görüldü. Güvercinler dairelerin haricinde apartman boşluklarında da yaşıyor ve her an bir kenarda ölmüş bir güvercinle karşılaşılabiliyor.

‘GÜN GEÇTİKÇE BİNALAR DAHA KÖTÜYE GİDİYOR’

Mağduriyetin kaynağının sorulması üzerine Koruyucu, “TOKİ, yapan firmanın üzerine atıyor. Orası, belediyeye atıyor. Bir senedir ‘bugün git, yarın gel’. Daha yapılan hiçbir şey yok. Gün geçtikçe binalar daha kötüye gidiyor. Camlar kırık; pencereler, kapılar kırık. Bizim belki kalacak yerimiz var ama başka kalacak yerleri olmayanlar var. Yazı belki burada geçirdiler elektriksiz, susuz; ama kışı geçirmeleri imkânsız.” diye konuştu.

BİRÇOK KİŞİ HEM KİRA ÖDÜYOR, HEM BOŞ KALAN DAİRESİNİN TAKSİDİNİ

Mutfak kapısının kırık olmasından dolayı güvercinlerin yeni yapılan dairesini kuş yuvası olarak kullandığını kaydeden Koruyucu, mutfağın ve odaların kuş pisliği içinde olduğunu anlattı. Koruyucu “Hem evimin kirası, hem evimin doğalgazı, hem de buranın 300 lirası. Burada otursaydım belki burayla kendimi idare edecektim. Ama şu anda kendimi idare edemiyorum.” ifadelerini kullandı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku