Alkol alan insanların uğrak yeri haline gelen köprü çevresi bira ve içki şişeleriyle dolmuş durumda. Tarihi köprünün geçiş alanı üzerinde zaman zaman ateşler yakılıyor. Yakılan ateşle birlikte tarihi doku da yok ediliyor. Öte yandan köprüyü anlatan Türkçe ve İngilizce yazıların boyaları dökülmüş olması ise dikkatlerden kaçmıyor. Köprüyü görmek ve bilgi edinmeye insanlar, gördükleri manzara karşısında hayalkırıklığına uğruyor.
Tarihi köprüyü görmek için Ankara’dan ailesiyle birlikte Kırıkkale’ye geldiğini ifade eden Ali Yılmaz, köprünün çok kötü durumda olduğunu belirterek, “Köprüye sahip çıkılmadığını gördüm. Her taraf aşk yazılarıyla doldurulmuş. Piknik alanları bira ve içki şişeleriyle dolu. O kadar yolu bunları görmeye geldiğime inanamıyorum.” dedi. Yılmaz, yetkililerin ve Kırıkkaleli vatandaşların köprüye sahip çıkması gerektiği vurgusu yaptı.
Çeşnigir Köprüsü, Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesi ile Köprüköy köyü arasında, Kızılırmak Nehri üzerinde Büyük Selçuklu Devleti zamanında yapılan tarihi bir köprü. Köprünün yapım tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte mimarisinden ve eldeki kaynaklardan anlaşıldığı üzere 13. yüzyıla ait bir eser olduğu tahmin ediliyor. 1402 yılında Timur ve ordularının Ankara Muharebesi’ne giderken bu köprü üzerinden geçtikleri rivayet edilmekte. Mısır seferine giden Yavuz Sultan Selim köprüyü Mimar Sinan'a tekrar yaptırtmıştır. 1989 yılına kadar araç trafiğine açık olan köprü Kapulukaya Barajı'nın yapımından sonra, su seviyesinin yükselmesi sebebiyle kullanılamaz duruma gelmiş ve araç trafiğine kapatılmıştı.
Tarihi Köprü Aşk Yazıları ile Dolu!
Kırıkkale’nin tarihi Çeşnigir Köprüsü'ndeki yazılar, görsel kirliliğe sebep oldu. Köprünün her tarafına boyalarla yazılan yazılar, ziyaretçilerin tepkisini çekiyor.