GÜNCEL:
Suriyeliler'in TEM'deki İlerleyişi Devam Ediyor!

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Avrupa'ya gitmek için Esenler Otogarı'na gelen Suriyeliler, yetkililer tarafından geldikleri bölgelere ve kamplara geri gönderilmek istendi. Bu duruma karşı çıkan Suriyeli sığınmacılar, saat 01.30'dan itibaren otogardan gruplar halinde çıkmaya başladı. TEM otoyolu’na çıkan sığınmacılar otobanın kenarında Edirne’ye doğru ilerlemeye başladı. Suriyeliler, Altınşehir civarında birkaç saat yol kenarındaki çimlerin üzerinde uyudu. Yanlarında getirdiği battaniyelerin altında ısınmaya çalışan Suriyeliler sabahın ilk ışıklarıyla uyandı. Kısa bir süre dinlenen çocuk-yaşlı, kadın erkek yüzlerce kişi sabahın ayazında yürümeye devam etti. Suriye’deki savaştan kaçtıklarını belirten sığınmacılar, Avrupa’da yaşamak istediklerini aktardı. Türkiye’nin sınır kapılarını açmasını istediklerini vurguladı.
TEKERLEKLİ SANDALYE İLE AVRUPA'YA GİTMEK İSTİYOR
Avrupa'ya giden sığınmacılardan biri de Suriyeli Şirazi. İki ayağı da olmayan Şirazinin tek amacı Avrupa'ya gitmek. Türkiye'nin sınır kapılarını açmasını isteyen Şirazi, Türkiye'nin kendilerine yardımcı olmasını istediklerini aktardı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku