GÜNCEL:
Şüphelilerin İrtibatları Araştırılıyor!

Dün gece özel bir televizyon kanalında yaptığı programın ardından Ahmet Hakan Coşkun koruması ve şoförü Nişantaşı'ndaki evinin önüne geldiğinde 4 kişin saldırısına uğramıştı. Olayla ilgili iddiaya göre şüphelilerin içinde bulunduğu otomobil, evin önünde park eden Coşkun'un içinde olduğu aracına arkadan çarptı. Yazar Coşkun, koruması ve şoförü ile birlikte otomobilden inerek 'Çarptınız mı' diye sordular. Bunun üzerine şüpheliler önce tartışma başlatıp ardından da ikisi Ahmet Hakan Coşkun'a, diğerleri ise koruma ve şoföre saldırdı. Olayın ardından hastaneye götürülen Ahmet Hakan Coşkun'un, burnu ve kaburgasının kırıldığı anlaşıldı. İlk tedavisinin ardından Coşkun, olayı soruşturan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerine ifade verdi. Olayın trafik tartışması ile başladığını belirten Coşkun'un, yaptığı haber ve programlar nedeniyle birçok kişiden tehdit aldığını söyledi.
Güvenlik kamera görüntülerinden, saldırganların aracı belirlendi. Saldırganların, Ahmet Hakan Coşkun'un otomobilini, program çıkışından itibaren takip ettikleri belirlendi. Görüntülerden takip eden aracın plakasını belirleyen polis, önce plakanın kimin adına kayıtlı olduğunu belirledi. Aracın, turizm şirketi sahibinin adına kayıtlı olduğu, olay günü de şirket sahibinin kardeşi Uğur A. tarafından alındığı ve üç arkadaşı ile birlikte araç içinde oldukları belirlendi. Önce Uğur A. (24), ardından da sırayla Kamuran E. (24), Ahmet Ş. (37), ve Fuat E. (32), yakalanarak gözaltına alındı. Önce sağlık kontrolünden geçirilen ve ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüpheliler, olayın tamamen bir trafik tartışmasından meydana geldiğini söyledi. Görüntülerde Coşkun'un aracını takip ettikleri hatırlatılan şüphelilerin, takibin tamamen tesadüf olduğunu, o anda Bağcılar'dan bir arkadaşlarını almak üzere orada bulunduklarını söyledikleri öğrenildi.
Şüphelilerden Uğur A.'ın, 'Tehdit' ve 'Yaralama', Kamuran Ergin'in ise 'Uyuşturucu madde kullanma', 'Tehdit' ve 'Silahlı yağma' suçlamasıyla polis kayıtlarının olduğu öğrenildi. Sosyal medyadaki iddiaları da değerlendiren polis, olayın planlı bir saldırı olayı ya da azmettirme sonucu olup olmadığını belirlemek için şüphelilerin irtibatlarını araştırıyor. Soruşturma ile ilgili olarak ek gözaltı süresi alınacak.
Şüphelilerin kullandığı 34 VY 7765 plakalı otomobil ise Asayiş Şube Müdürlüğü otoparkına çekildi. Araç üzerinde ve içinde Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerince parmak izi incelemesi yapıldı.
Öte yandan Ahmet Hakan Coşkun'un yakın koruma isteği ile başvuru yaptığı ve koruma verilmediği iddiaları ile ilgili olarak açıklama yapıldı. Coşkun'un, 14 Eylül 2015 tarihinde yakın koruma talebi ile İstanbul Valiliğine dilekçe verdiği belirtildi. Ancak bu tip kararı veren kurulun, prosedür gereği 2-3 ayda bir toplandığı, Coşkun'un yakın koruma talebi ile ilgili karar verilene kadar mağdur olmaması için çağrı üzerine koruma kararı verildiği, bu kararın da dilekçesi ile birlikte 18 Eylül 2015 tarihinde Koruma Şube Müdürlüğü'ne ulaştığı belirtildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku