GÜNCEL:
Site Sakinlerinin Azmi Yıkımı Durdurdu!

Zeytinburnu Tercüman Sitesi’nin duvarının yıkılıp, ağaçların sökülmesini istemeyen site sakinleri ile zabıtalar arasında yaşanan gerginlik uzun süre devam etti. Ağaçların kesilmesini istemeyen vatandaşlar göz yaşlarını tutamadı. Yaşanan gerginlik mahkemenin durdurma kararını açıklamasının ardından sona erdi. Site sakinleri kararı sevinç çığlıklarıyla karşıladı.

Mithatpaşa Mahallesi’ndeki Tercüman Sitesi’nin duvarı, tramvay yolunun genişletilme çalışması sebebiyle yıkılmak istendi. Ağaçların sökülmesine tepki gösteren vatandaşlar, tedbir alan zabıtalarla tartışmaya başladı. Sitede tansiyon yükselince bazı vatandaşlar Zeytinburnu-Kabataş seferini yapan tramvayın önün kesti. Site dışında mahalleli, tramvayın önünü kapatmaya çalışırken, iş makinesinin çalıştığı yerde vatandaşlar ile zabıtalar arasında tekme tokat kavga yaşandı. Polis buradaki kavgayı polis biber gazı sıkarak dağıttı. Çok sayıda vatandaş biber gazından olumsuz etkilenerek yere yığıldı.

Bir yandan duvar yıkılırken, bir yandan da işçiler ağaçları başka yere dikmek üzere kökünden söktü. Ağaçlar görevliler tarafından götürüldü. Söküm işlemi sırasında vatandaşlar görevlilere tepki gösterdi.

Gerginlik uzun süre devam ederken, İstanbul 9. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması kararını verdi. Vatandaşlar kararı sevinçle karşıladı. Bu kararın ardından zabıtalar ve yıkım çalışmasını gerçekleştiren görevliler olay yerinden ayrıldı.

Yeni bir düzenleme yapıldığını belirten site sakinleri, “Burada çok ciddi bir rant var. Sitenin içinden geçen yol, sitede bitiyor. Buradan geçen yolun devamının olması gerekiyor. Burada amaç vatandaşları rahatsız etmek ve burayı rant alanına açmak. Burada AK Parti çok az oy aldı. Esas sorun da bu.” ifadelerini kullandı.

Yıkımın hukuksuz olduğunu kaydeden vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku