GÜNCEL:
Sel Suları Gitti İzi Kaldı!

 Ereğli'de sabaha karşı başlayan ve kısa sürede etkili olan yağmur nedeniyle yaşanan sel felaketi sonrasında birçok ev ve iş yeri zarar gördü. Sel sularının çekilmesiyle toplamda 100 ev, iş yeri ve okulun zarar gördüğü tespit edildi. Sel sularına kapılan 6 otomobil kayboldu, 20’den fazla otomobil de zarar gördü. En çok zararı gören mahalleler ise Kepez, Kavaklık, Elmatepe, Bölücek ve Kışla oldu.
Sel felaketi sonrasında Ereğli Kaymakamlığı, Ereğli Belediyesi, İlçe emniyet Müdürlüğü ve AFAD ekipleri tarafından oluşturulan kriz masası, mahallelerde hasar tespit çalışmaları yapıyor. Ev, iş yeri ve otomobillerde oluşan zararın 2 milyon TL’nin üzerinde olduğu ifade edildi.
KIŞLA HALKI YARALARINI EL BİRLİĞİ İLE SARIYOR
Kışla Mahallesi'nde sular altında kalan ve suların çekilmesiyle çamur deryasına dönen ev ve iş yerlerinde başlanan temizliğe mahalleli de yardım ediyor. Sel felaketini torunu Betül Şahin'i servise bindireceği sırada yaşayan Elvide Şahin, her şeyin bir anda olduğunu ve çok korktuğunu söyledi. Şahin, "Canımızı zor kurtardık. Bu çocuğu servise bindiriyordum, buradan zor gittim. Sel geldi, çocuklara bağırdım ‘beni kurtarın’ diye. Büyük dere taştı ve balkona kadar geldi. Saat 08.30’a gelmemişti. Çocukları 8’i 10 geçe servise bindiriyordum, bir anda geldi. Kendimi bu tarafa zor attım. Çok kötü korktum. Bende zaten kalp rahatsızlığı var. Ayakta durmakta zorlanıyorum.” dedi.
Sel felaketinde hem evini hem de iş yerini su basan Mevlüt Demir ise selin boyuna kadar geldiğini, iş yerinde mahsur kaldığını ve sular çekilenciye kadar hiç hareket etmeden beklediğini kaydetti.
Evini su basan Muharrem Civan ise temizlik çalışmasını tamamladıklarını ancak evinde büyük hasar olduğunu söyledi.
Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu'nda da çamur temizleme çalışmasına başlandı. Mahalle halkı ve okul çalışanları okulun önündeki çamuru tazyikli su ile temizlemeye çalıştı.
MOTOSİKLET SEL SUYUNA KAPILIP OTOMOBİLE ÇARPTI
Selde motosiklet sürücüsü ise canını zor kurtardı. Cep telefonuna yansıyan görüntülerde artan sel suları arasında kalan ve dönüş yapmak isteyen motosiklet sürücüsü bir anda dengesini kaybederek karşı şeritten gelen otomobilin altına giriyor. Motosiklet sürücüsünün yardımına koşan vatandaşlar, sürücü ve motosikleti kurtardıktan sonra otomobil yoluna devam ediyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

ÖDÜLLÜ TASARIMCI AYÇA KARADOĞAN ŞİMDİ...
Ödüllü Tasarımcı Birçok Ülkeden Sonra Yönünü Dubai'ye Çevirdi.

Haberi Oku