GÜNCEL:
Seçim Otobüsleri Doldurdu!

Türkiye yarın 12. cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Seçimlerin yaz tatiline denk gelmesi nedeniyle bir çok kişi seçime tatilde yakalandı. Ancak duyarlı seçmen vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanacağı merkezin yolunu tutunca otobüsler doldu. Özellikle tatil merkezleri ile büyük kentler arasında neredeyse yüzde yüzlere varan yolcu artışı otobüs firmalarının yüzünü güldürdü. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için 14-15 saatlik yolculuğu göze alan bazı seçmenler ise herkeste bu duyarlılığı göstermesini istedi.
Seçimlerden dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali de büyük yoğunluk yaşıyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren hareketli dakikalar yaşayan terminalde özellikle akşam saatlerinde bu yoğunluğun artacağı kaydedildi.

BİR OY BİLE ÇOK ÖNEMLİ

Antakya’da ki tatilini kesip seçim için erken dönen Dilek Köseoğlu, “Tatil için gittim ailemin yanına, bir süre daha kalmayı düşünüyordum ama seçim için gelmemiz daha hayırlı olacak dedim ve bir gün önceden geldim.” derken, kızı Hülya Köseoğlu da, “Yani oy kullanmamız gerekiyor, çünkü şu an bir oy bile çok çok önemli. Biz de oylarımız boşa gitmesin dedik ve o yüzden geldik buraya.” şeklinde konuştu.
Dörtyol’dan 14 saatlik yoldan oy kullanmak için Bursa’ya gelen Selin Lafoğlu da, şunları söyledi: “Vatandaşlık görevimi yerine getireceğim. Dörtyol’dan 14 saatlik yol geldik. Yorucu bir yoldan geliyorsun ama vatandaşlık görevimi yerine getirmek için geldim memleketime, oyumu kullanıp sonra tekrar gideceğim. Diğer arkadaşlarımda oylarını kullanmak için kendi memleketlerine gitti.”
Bursa’da öğrencilik yapan Ramazan Terzi ise oy kullanmak için memleketi Isparta’ya gittiğini anlatırken, “Ben Isparta’ya oyumu kullanmak için gidiyorum. Hakkımızdan hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ülkemiz için vatandaşlarımız için ülkemize selametler diliyorum.” dedi.
İzmir’e oy kullanmak için giden Nilay Sezer’de “Ben İzmirli’yim buraya arkadaşım için gelmiştim ama seçimler için bir gün önceden gidiyorum.” şeklendi değerlendirmede bulundu.

"HERKES DUYARLI VE ÖZVERİLİ OLMALI"

Oy kullanmak için İstanbul’a giden Ayla Odabaş da, herkesten duyarlılık isterken şunları söyledi: “Ben İstanbul’a gidiyorum. Oy kullanmak bir vatandaşlık görevi, bu yüzden gidiyorum. Herkes bence birazcık duyarlı olmalı. Bu vatanda, bu Türkiye’de yaşıyorsak birazcık kendi açısından özveri göstermek zorunda. Ben kendi adıma konuşayım; biraz gençte olsam özveri ile yaklaşıyorum ve birazcık duyarlı olmaya çalışıyorum ve elimden gelen her şeyi yapıyorum. İnşallah hakkımızdan hayırlısı olur.” şeklide konuştu. Bazı vatandaşlar ise Almanya’dan oy kullanmak için Bursa’ya geldiklerini söyledi.

OTOBÜSLER DOLDU
Konya’ya giden otobüs şoförü Mehmet Kemancı, otobüste seçimlerden dolayı koltukların neredeyse yüzde yüze yakın bir doluluk yaşadıklarını söyledi.
Kırklareli’ne giden otobüs şoförü Turhan Kasap ise, özellikle dönüşlerde yoğunluk olduğunu belirterek, “Yoğunluk var, özellikle dönüşlerde var. Herkes oy kullanmak için gündemi takip ediyor. Milletimiz duyarlı.” dedi.

Pamukkale Turizm'den Süleyman Dağdaş da, “Bu gün seçim için giden yolcularda büyük bir yoğunluk var. Araçlar şu anda yüzde 90 oranında dolu. Seçim nedeniyle herkes yola çıkıyor Öğleden sonra ve akşama doğru araçların tamamen dolacağı ve yer kalmayacağını tahmin ediyoruz. Şuanda Bursa dışına dağılım daha ağırlıklı.” şeklinde görüş belirtti.
Nilüfer Turizm’den Sertaç Gür ise, şöyle konuştu: “Mevcut araçlar dolu, şuanda vatandaş oyunu kullanmak için tatilde olduğu yerlerden yaşadıkları şehirlere geri dönüyor. Araçlarımız dolu, yüzde 90 oranında doluluk var. Genelde İstanbul-Bursa arasında bir doluluk göze çarpıyor.”

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku