GÜNCEL:
Savcı'dan Mavi Marmara Açıklaması!

 Mavi Marmara’da savaş suçu işlenmiş olabileceğini değerlendirerek inceleme başlattığını ifade eden Fatou Bensouda, “Fakat tüm faktörleri dikkatlice incelediğimde, mahkemenin buna devam etmesini gerektirecek kadar ciddi olabilecek muhtemel bir suç olmadığını gördüm.” dedi.



Uluslararası mahkemenin gündemine gelmesi için suçların geniş ölçekte ve bir plan dahilinde işlenmesi gerektiğini söyleyen savcı, Komor Adaları’nın başvuru üzerine yaptıkları incelemede Mavi Marmara ile ilgili böyle bir durum görmediklerini ifade etti. Savcı, bununla birlikte iddia edilen suçların mağdurlar ve aileleri üzerindeki etkilerini küçümsemediğini dile getirdi.



Komor Adaları’nın karara itiraz etme hakkı bulunuyor.



Savcısı Fatou Bensouda, Gazze halkının içinde bulunduğu durumun endişe verici olduğunu da vurguladı fakat kendisinin sadece Mavi Marmara olayını değerlendirmekle yetkili olduğunu dile getirdi. Suçluların cezasız kalmaması gerektiğini dile getiren Bensouda, bununla birlikte Roma Taahhüdü’nün çizdiği çerçeveye bağlı kalmak durumunda olduklarını belirtti. Fatou Bensouda, insanlığı şoke eden geniş çaplı suçlarda, tarafların kim olduğuna bakmaksızın korkusuzca ve kayırmadan karar verdiklerini dile getirdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkyed arasında...
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TÜRKYED heyetini kabul ederek küçükbaş hayvancılıkta destekleme...

Haberi Oku