GÜNCEL:
Ramazan yufkaları afetzedelere

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından açılan aşçılık kursu yoğun ilgi görüyor. Çoğunluğu kadınlardan oluşan kursiyerler kurs sonunda aşçılık mesleğini öğrenerek çalışma hayatına katılacak. Farklı lezzetle ilgili uygulamalı ve teorik eğitimlerin verildiği kursta öğrenciler kentte Ramazan ayında sıklıkla tüketilen kuru yufka yapımını öğreniyor. 18 kursiyerin yaptığı kuru yufkalar deprem bölgesinden kente gelen depremzede ailelere ulaştırılacak. Kuru yufkalardan yapılan börekler Ramazan ayında Samsun’da sıklıkla tüketilirken depremzede ailelerin sofralarında da yer alacak.

‘GÜZEL BİR AMAÇ İÇİN BURADAYIZ’

Aşçılık kursunda görevli uzman eğitmen Mualla Köroğlu, kursiyerlerin toplamda 450 saatlik bir eğitim alacaklarını belirterek “Menü planlama reçete oluşturma, gramaj hesaplama gibi temel teknik bilgileri öğreniyorlar. Kursu bitirip kendi işinin patronu olan birçok kursiyerimiz var. Son dönemde Ramazan geleneği olan kuru yufka yapımını kursiyerlerimize öğretiyoruz. Açtığımız bu kuru yufkaları Samsun’a gelen depremzedelere ulaştıracağız. Sofralarında bir parça da bizim tuzumuz olsun istedik” dedi.

DEPREMZEDE AİLELERE GÖNDERECEK OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ

Kursiyerlerden Serap Kurt, bir yandan kuru yufka yapımını öğrendiklerini bir yandan da yufkaların depremzede ailelere gönderilecek olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek “Birçok yemeği yapmayı öğrendik ancak kuru yufkaları güzel bir amaç için yapıyoruz. İnşallah depremzede vatandaşlarımız beğenirler. Şimdiden hepsine afiyet olsun diyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kurs imkanı sayesinde meslek öğrendiğini söyleyen kursiyer Kıymet Erdoğan, “Burada çok güzel şeyler öğreniyoruz. Bu imkan için ne kadar teşekkür etsek az. Kuru yufka yapmayı öğreniyoruz” şeklinde konuştu. Kursiyer Tuğba Kefeli ise, “Yaptığımız kuru yufkalar depremden etkilenen ailelerin iftar ve sahur sofralarına ulaşacak. Bu nedenle kursa katıldığım için ayrıca mutluyum. Kursumuz çok güzel, burada meslek öğreniyoruz. Hiçbir ücret ödemeden çok şey öğrendik, bir mesleğimiz oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne bu hizmet için çok teşekkür ederim” dedi.

‘HER ZAMAN YANLARINDAYIZ’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından bir çok alanda meslek edindirme kursları düzenlendiğini belirterek “Vatandaşlarımız bu kurslara katılarak meslek öğreniyorlar. Daha sonra iş hayatına katılıyorlar. Bazıları bu eğitimin ardından kendi iş yerlerini açarken bazıları ise iş yerlerinde çalışma fırsatı buluyorlar. İstihdama destek olma noktasında bu kurslarımıza çok önem veriyoruz” diyerek, “Yapılan çalışmalar kapsamında şu an aşçılık kursumuz düzenleniyor. Talep gören bir meslek aşçılık. Kursiyerlerimiz hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitim alıyor. Kuru yufkalar ise ekiplerimiz tarafından şehrimizdeki depremzede ailelere ulaştırılacak. Büyükşehir Belediyesi olarak onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler
Ramazan
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Özgür Özel: “Cumhurbaşkanı Maaşına Zam...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde halk buluşmasına...

Haberi Oku

banner108