GÜNCEL:
Onlar gülüyorsa mutluyuz

Sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptığı çalışmaları Samsun geneline yayan Büyükşehir Belediyesi, her kesime hitap eden projeleri geliştirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirilen yatırımlarda çocuklar için yapılan çalışmaları hassasiyetle planlıyor. Bu kapsamda yoğun bir mesai harcayan Büyükşehir Belediyesi, Atakum ilçesinde Kurupelit’de yeni çocuk oyun grubu kurarak çocuklara farklı eğlenceli ve güzel zaman geçirecekleri alan oluşturdu. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından hızla kurulum aşaması tamamlanan parkta çocuklar gönüllerince eğlenirken, aileler de yıllardır yapılmasını istedikleri parkın inşa edilmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

‘ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇOK GÜZEL OLDU’

20 yıldır Kurupelit'de yaşadığını söyleyen Elif Yıldırım, "Bu park için daha önce çok taleplerimiz olmuştu. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız için de bizim için de çok güzel oldu. Evlatlarımız mutlu bir şekilde burada oynuyor" dedi.


’15 OYUN GRUBU KURULACAK’

Ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi, yeni park yapımının yanı sıra mevcutta bulunan parklardaki eskimiş, kullanılmaz hale gelmiş oyun gruplarının bakım, onarımını gerçekleştiriyor. Güvenliğin de ön planda tutulduğu parkların zeminleri kauçuk malzemeyle kaplanıyor.
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ekrem Şahin, çocukların oynayıp mutlu oldukları ve enerjilerini attıkları en önemli yerlerden birisinin oyun parkları olduğunu belirterek “Biz oyun parklarımızı kısmen yeniliyoruz kısmen de tamir ediyoruz. 2022 yılında 12 tane oyun grubu kurduk. Bu yıl da 15 tane kuracağız. Tüm hedefimiz çocuklarımızın mutlu bir şekilde burada oynamaları ve eve gittiklerin de mışıl mışıl uyumaları. Güvenliği de ön safhada tutuyoruz. TSE standartlarının öngörmediği hiçbir oyun grubunu burada kurmuyoruz" diye konuştu.


‘YENİ PARKLAR YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
 

Çocukların güvenli ortamlarda enerjilerini atabilmelerini sağlamak amacıyla yeni parkların ve oyun gruplarının yapım çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, "Göreve geldiğimiz andan itibaren mutlu çocukların şehri yapmak için her mahallemizde çocuklarımızın yaşadığımız çağın şartlarına uygun keyifli ve güvenli bir ortamda vakit geçirebilecekleri parklarımızı hizmete açtık. Biliyoruz ki, bir şehirde çocuklar gülüyorsa o şehir mutludur. Yavrularımızı güldürebilmek ve en tabi hakları olan oyun oynama imkânını sağlamak için yeni parklar yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Anahtar Kelimeler
Samsun
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Özgür Özel: “Cumhurbaşkanı Maaşına Zam...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde halk buluşmasına...

Haberi Oku

banner108