GÜNCEL:
Öğrencileri İle Birlikte Camiyi Güzelleştirdi!

 30 yıl önce yapılan, günümüze kadar sadece boya ve diğer zorunlu tadilatları yapılan Meşeliboğaz Camisine 1.5 yıl önce tayin olan İmam-Hatip Üsame Yakışır, camiyi daha güzelleştirmek için Osmanlıca ve Hat kursu verdiği öğrencileri ile birlikte kolları sıvadı. Bir hayırseverin, yapılan işlere sponsor olduğunu belirten Yakışır, "Göreve geldiğimde gelen cemaatin daha güzel ve huzur içinde bir camide ibadetlerini yapmak için bir şeyler yapmayı düşünürken, konuyu paylaştığım hayırsever bir kişi bu işe sponsor olabileceğini söyledi. Ben de gerekli olan boya, fırça ve diğer malzemeleri temin ettim." dedi.
Bu konuda öğrencilerinin kendisine çok büyük destek olduğunu belirten Yakışır, "Cami içinde gençlerimizin bize özgü bazı zanaatları öğrenmeleri ve atalarımızdan kalan Osmanlıca yazılmış eserleri okuyabilmeleri için kurs veriyorum. Bu konuyu öğrencilerimler ile paylaştım. Kendileri de seve seve kabul ettiler. Tam bir gönüllülük esası ile çalışıyorlar. İkindi namazından sonra başladığımız çalışma sabah namazına kadar sürüyor. Süslemelerin tamamı bize ait.” diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Özgür Özel: “Cumhurbaşkanı Maaşına Zam...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde halk buluşmasına...

Haberi Oku

banner108