GÜNCEL:
Mobil Cami ve İbadethane Temizlik Aracı hizmete başladı

Isparta Belediyesi, bir yandan şehirdeki camilerin çevre düzenleme ve tuvaletlerini yenileme çalışmalarını sürdürürken, diğer tarafından rutin olarak camilerin temizliklerine devam ediyor. Tüm camilerde Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce düzenli olarak temizlik çalışmaları yapılıyor. Isparta Belediyesi, camilerdeki temizlik çalışmalarını daha etkin yapabilmek amacıyla teknolojik tam donanımlı Cami ve İbadethane Temizlik Aracı hazırlattı. Bu aracın içerisinde bulunan makine sayesinde camilerin halıları ve şadırvanları kolaylıkla yıkanabiliyor.

Cami ve İbadethane Temizlik Aracı ilk olarak Fatih Mahallesinde bulunan Medine Camisinde kullanıldı. Temizlik öncesinde makine yardımıyla caminin halılarına halı şampuanı püskürtüldü. Bu işlemin hemen ardından tam otomatik yıkama makinesi ile halılar yıkandı. Makine, yıkama sırasında halıya basınçlı su uygularken aynı zamanda bu suyu güçlü vakumu sayesinde çekerek, hortum sistemi yardımıyla dışarı tahliye ediyor.

Isparta Belediyesi Mobil Cami ve İbadethane Temizlik Aracı, şehirdeki tüm camilerin temizliklerini sırasıyla gerçekleştirecek.

Cami ve İbadethane Temizlik Aracının içerisinde yer alan makine, ilave yakıtsız yanma odası ve brülörsüz flux reaktör sistemli 85-90°C kesintisiz sıcak su üretebilme özeliğine sahip. En az 1.000 litre polietilen su depolama kapasitesine sahip olan makinenin, 450-550 bar ayarlanabilir basınçta çalışabilir özellikli ve 2 adet tetikli yüksek basınca ve ozona dayanıklı namlu, 1 adet yüksek basınçlı jet köpük sistemi bulunuyor. 360° derece sağa ve sola dönebilme ve 9.000 devir dk. ile frekans sistem motorlu vakum teknolojili makine, 3 adet jet sismik püskürtme ve 3 adet vakum kanalına sahip. Makinenin, otomatik şanzıman sistemli olması dolayısıyla tüm özellikleri aynı anda ve ayrı ayrı çalışabiliyor.

Cami temizliğinin yanı sıra makinenin 105 derece buharlı ot yakma, afiş, grafiti ve duvar yazılarını silme ve kanal açma özelliği bulunuyor. Sel ve su baskınlarında da kullanılabilen makine saatte 50 metreküp suyu tahliye edebiliyor.

Anahtar Kelimeler
ısparta
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku