GÜNCEL:
Malatya'da İçme Suyu Eylemi!

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde içme suyu alamadıklarını belirten bir grup vatandaş, sorunlarının çözülmesi için sessiz eylem yaptı.

Battalgazi Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, su kaynakları bol olmasına karşın kötü yönetim nedeniyle yaşadıkları içme suyu sorununa kalıcı bir çözüm bulunmasını talep etti. ‘Yıl 2002 içme suyu sıkıntısı var, yıl 2014 içme suyu sıkıntısı devam ediyor’, ‘One munite, don vurdu, kuraklık vurdu, çiftçi düştü devlet nerde’, ve ‘adımız büyüdü biz küçüldük’ şeklinde pankartlar açan vatandaşlar, dakikalarca sessizce bekleyerek eylem yaptı.

Eylem sonrası vatandaşlardan Hayrettin Tokat, hem içme suyu hem de sulama suyu sıkıntısı yaşadıklarını belirtti. Artık sessiz şekilde seslerini pankartlarda duyurmaya çalıştıklarını anlatan Tokat, “Ne içme suyu var ne de sulama suyu. Biz de bölge halkı olarak yaşadığımız bu sorunu artık pankartlarla anlatacağız. Suyun bol olduğu bir ilçede uzun zamandır sular akmıyor. Yetkililerden, ellerini vicdanlarına koyup bu sorunumuzla ilgilenmelerini istiyoruz.” dedi.

Mehmet Aydın ise su kaynaklarının iyi yönetilmemesi nedeniyle bu problemleri yaşadıklarını savundu. Hanefi Dikmen de 20 gündür içme suyu alamadıklarını ifade etti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku