GÜNCEL:
KKTC'ye Türkiye'den Su Akmaya Başladı!

KKTC Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, KKTC Su Temin Projesi kapsamında Türkiye’den borular aracılığıyla adaya gelen suyun boşaldığı Güzelyalı sahilinde incelemelerde bulundu.
Türkiye’den gelen suyun tadına da Sucuoğlu, basına yaptığı açıklamada, Türkiye’den borularla getirilen suyun özelde KKTC genelde de tüm Kıbrıs’ın su sorununu çözebileceğini ifade etti. Deniz kısmında 66,5 kilometrelik boru döşenen projenin ölçek açısından dünyada bir ilk olduğunu kaydeden Sucuoğlu, suyun Kıbrıs Rum kesimine karşı KKTC halkına “stratejik bir avantaj” sağlayacağını kaydetti.
"DOĞAL BİR GÜZELLİK OLACAK"
Sucuoğlu, Geçitköy’deki su havzasında tüm yıl su olacağından, doğal bir güzellik oluşacağını, göçmen kuşlar için bir çekim alanı olacağını kaydetti. Türkiye’den gelen suyun müzakerelerde ciddi bir stratejik rol oynayacağına da inandığını kaydeden Sucuoğlu, suyun halkın yaşam kalitesi, tarım ve turizm sektörü açısından da önemli olduğunu ifade etti. Projenin hayata geçmesi için katkı koyan herkese teşekkür eden Sucuoğlu, “Kurak kabul edilen bu adanın kaderini bir anda değiştirecek bir süreç…” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Özgür Özel: “Cumhurbaşkanı Maaşına Zam...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde halk buluşmasına...

Haberi Oku

banner108