GÜNCEL:
Kayıp Balıkçının Cesedi Abhazya'da Bulundu!

 Ordu’lu balıkçı Murat Halis Kaya Abhazya Sohum açıklarında avlanan çalıştığı balıkçı teknesinden 5 arkadaşlarıyla birlikte çıktığı izin sonrasında 10 Ocak 2016 tarihinde geliyorum diye ayrıldığı tekneye dönmemesi sonucunda Abhazya İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan 60 kişilik arama ekibinin denizde ve karada yaptığı kapsamlı araştırmalar sonucunda dalgıçlar tarafından kayıp Türk balıkçı Murat Halis Kaya’nın cesedi başkent Sohum sahilinde bulundu.

Kayıp Türk balıkçı Murat Halis Kaya’nın sahilde dalgıçlar tarafından bulunan cesedi Sohum Devlet Hastanesine kaldırılarak yapılan otopsi neticesinde “Boğularak ölüm” sonucuna varıldığı açıklanmıştır.Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Ceylan yaptığı açıklamada “ 10 Ocak 2016 tarihinde Abhazya açıklarında balıkçı teknesinde çalışmakta olan ve izin sonrasından bir daha çalıştığı tekneye dönmeyen Türk balıkçı Murat Halis Kaya’nın  Sohum sahilinde dalgıçlar tarafından cesedine ulaşılmıştır. Abhazya İçişleri Bakanlığınca 16 gündür aralıksız olarak karada ve denizde 60 kişilik bir ekiple yapılan arama çalışmaları dün itibarıyla tamamlanmış ve Murat Halis Kaya’nın cesedi otopsi için Sohum Devlet Hastanesine kaldırılmıştır, otopsi sonucunda “Boğularak ölüm” kararına varılmıştır. Abhaz Federasyonu olarak Abhazya Devleti ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda hayatını kaybeden Türk balıkçı Kaya’nın 28 Ocak 2016 tarihinde Abhazya’dan Türkiye’ye gönderilip ailesine teslim edilecektir. “dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkyed arasında...
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TÜRKYED heyetini kabul ederek küçükbaş hayvancılıkta destekleme...

Haberi Oku