GÜNCEL:
Kaçak Tütünü Böyle Saklamışlar!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, Mısır’dan gelen bir konteyner içerisinde, gümrüklenmiş değeri 201 bin TL olan nargile tütünü ele geçirildi. Yapılan aramalarda kaçakçıların, tütünleri nargile kömürleri arasına saklayarak ülkeye sokmak istedikleri ortaya çıktı.

Gümrük muhafaza memurlarının, BİLGE ve GÜVAS sistemleri üzerinden yaptıkları analiz çalışmaları neticesinde, bir konteyner içerisindeki 'mangal kömürü' cinsi eşyanın riskli görülmesi üzerine, konteyner X-Ray’e sevk edildi. Yapılan taramada, yük içerisinde şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine, konteynerde fiziki arama gerçekleştirildi. Dedektör köpeğinin de tepki verdiği konteyner içerisinde bulunan ve mangal kömürü olarak beyan edilen eşyanın bulunduğu çuvalların açılarak boşaltılması neticesinde, içlerinde mangal kömürü ve mangal kömürüne benzer şekilde kömür tozu ile kamufle edilmiş paketlerin olduğu görüldü.

Paketler açıldığında, toplam ağırlığı 753 kilogram olan bin 380 paket nargile tütünü ele geçirildi. Kaçakçılık olayı ile ilgisi bulunduğu belirlenen üç kişi hakkında, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefetten Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku