GÜNCEL:
İlerleme Raporu Ertelendi!

 Raporun ertelenmesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel’de mülteci krizine odaklanacak ziyareti öncesine denk gelmesi dikkat çekiyor. Diplomatik kaynaklar, AB üyelerinin 13 Ekim’de mültecilerle ilgili yapacağı ikinci zirvenin hemen ardından yayınlanmasına itiraz ettiğini ve raporun 21 Ekim’e ertelendiğini belirtiyor. Türkiye’ye ağır eleştiriler getiren raporun ertelenmesinde AB’nin mülteci krizinin çözülmesinde Ankara’dan beklentilerinin artmasının etkili olduğu belirtiliyor. Avrupa basını, İngiltere Başbakanı David Cameron’un, ilerleme raporunun Türkiye’de yapılacak 1 Kasım seçimleri sonrasına ertelenmesini istediğini ancak bu talebin kabul görmediğini yazıyor.
Erdoğan, bugün sırasıyla Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile ikili görüşmeler yapacak. 4 lider akşam yemeğinde de bir araya gelecek.

Anahtar Kelimeler
Ilerleme-raporu-ertelendi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Özgür Özel: “Cumhurbaşkanı Maaşına Zam...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde halk buluşmasına...

Haberi Oku

banner108