GÜNCEL:
Haymana'da Şarbon Paniği!

Ankara’nın Haymana ilçesine bağlı Tepeköy mahallesinde şarbon paniği yaşanıyor. İlçede, 11 şarbonlu hayvandan 4’ünü kesip yiyen 10 kişi şarbon hastalığına yakalandı. Hastalar, Duatepe Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Tedavileri tamamlanan şahıslar taburcu edildi. Mahalleye hayvan giriş, çıkışı kontrol altına alındı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri Tepeköy Mahallesini karantina altına alarak, hayvanları aşılama çalışması başlattı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürü Muhsin Temel, Haymana ve Polatlı’da görülen şarbon nedeniyle yetkili birimlerin gerekli önlemleri aldığını, hayvanların aşılamalarının ise kontrol edildiğini söyledi. Bu nedenle sıkıntılı herhangi bir durum olmadığını söyleyen Temel, olayın lokal olduğunu endişe verici bir durum olmadığını dile getirdi.

Haymana’nın Tepeköy Mahallesi Muhtarı Necati Deniz, köyde büyük baş hayvanlardan bazılarının hastalandığını söyledi. Deniz, kesim yapanların ellerinde meydana gelen kesilmeler yoluyla bir hayvandan şarbon bulaştığını tahmin ettiklerini vurguladı. Durumu derhal yetkililere haber verdiklerini belirten Deniz, “Yetkililer gelip gerekli önlemleri aldılar. Endişe edeceğimiz her hangi bir durum yok. 15 gün süreyle köye hayvan giriş çıkışlarını kontrol altına aldılar.” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku