GÜNCEL:
Hacı Adayları Kutsal Mekanları Ziyaret Etti!

 Özel şirketlerle Mekke'ye gelen hacı adayları, ilk önce Hz. Muhammed Mustafa'nın doğduğu evi gördü. Hac grubu, daha sonra din görevlisi Harun Yüksel rehberliğinde Cin Mescidi, Arafat, Müzdelife, Mina, Sevr Mağarası, Hira Mağarası ve Cennet-ül Mualla Mezarlığı'nı gezdi. Anlatılanlar ve gördüklerinden etkilenen hacı adayları, gözyaşyarını tutamadı.

Ziyaret edilen her kutsal mekanın özelliğini anlatan din görevlisi Harun Yüksel, ilk peygamber Hz. Adem ile eşi Hz. Havva'nın Arafat Dağı'nın eteğinde bir araya geldiklerini ifade etti. Yüksel, Hz. Adem'in cennetten çıkarılırken, "Yarabbi biz nefsimize zulüm ettik. Eğer bizi af etmezsen; biz hüsranda olanlardan oluruz." şeklinde Allah'a yalvardığını belirtti. 

Hac vazifelerini tamamlamalarına artık sayılı günler kaldığını söyleyen Hacet Turizm Genel Müdürü Zekai Öztürk, hacıların Arafat Dağı'na çıkmak için gün saydığını söyledi. Kurban Bayramı'ndan bir gün önce arife günü tüm hacıların beyaz ihramlarıyla Arafat'ta vakfe yapacağını belirten Öztürk, "Arafat'ta vakfe yapmak haccın farzlarındandır. Arafat Mekke'ye 25 kilometre uzaklıkta. Hz. Adem ile Hz. Havva cennetten çıkarıldıktan sonra Arafat'ta tekrar buluşmuşlar. Peygamberimiz de veda hutbesini burada, Cebel-i Rahme tepesinde yani rahmet dağında yapmıştır." dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku