GÜNCEL:
Göçük Altındaki İşçiler Kurtarılmaya Çalışılıyor!

 BAÜ Tıp Fakültesi'nin Bigadiç yolu üzerinde bulunan Çağış Kampusu'nda bugün saat 14.30 sularında yaşanan kazada 6 işçi göçük altında kaldı. BAÜ Tıp Fakültesi'nin yanında bulunan 3 katlı Morfoloji Bölümü binasının ikinci katının betonunun atılması sonucu meydana gelen göçük nedeniyle tonlarca ağırlığındaki harç ve demir aşağıda çalışan işçilerin üzerine düştü. Olayın duyulması ile birlikte bölgeye çok sayıda sağlık ekibi ile Jandarma, AFAD, Sivil Savunma ve Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı kurtarma ekipleri sevk edildi. Jandarma bölgede güvenlik önlemi alırken göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için ekipler yoğun bir çalışma içine girdi.
Sebebi henüz belirlenemeyen göçük altında ilk olarak işçilerden Mehmet Ali Uzuntaş yaralı olarak kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ekipler daha sonra göçük altından İsmail Abel ve Ali Karaoğlan'ı yaralı olarak kurtardı. İki işçi BAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Daha sonra ise Mehmet Ali Hisar'ın cansız bedenine ulaşıldı.
Ekipler, göçük altında kalan Ali Akbaş ve Nafiz Yakıcı isimli işçilerin kurtarılması için çalışmalarını sürdürüyor. Üç katlı Morfoloji Bölümü binasının ikinci katının betonunun atılması sonucu meydana gelen göçük nedeniyle tonlarca ağırlığındaki harç ve demir aşağıda çalışan işçilerin üzerine düştü. Ekipler demir ve diğer malzemeleri kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ve üniversitenin diğer yetkilileri olay yerinde sevindirici bir haber bekliyor. Bu arada haberi alan işçilerin aileleri olay yerine geldi. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

ÖDÜLLÜ TASARIMCI AYÇA KARADOĞAN ŞİMDİ...
Ödüllü Tasarımcı Birçok Ülkeden Sonra Yönünü Dubai'ye Çevirdi.

Haberi Oku