GÜNCEL:
Doğu ve Güneydoğu için İş Bıraktılar!

 Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) üyeleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu'da yaşanan olaylar nedeniyle Kadıköy Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Sendika üyeleri, 'Savaş ve baskı politikalarına hayır! Savaşa karşı barışı savunacağız.' yazılı pankart açtı. Alanda toplananlar sık sık 'Savaşa hayır barış hemen şimdi' şeklinde sloganlar attı.
TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz'ın okuduğu ortak basın açıklamasında savaşın durdurulması istendi. İlçelerin abluka altına alındığını belirten Solmaz, ''Doğu ve Güneydoğu’da uygulanan sokağa çıkma yasakları, savaş halini andıran askeri yığınaklar, okulların, hastanelerin ve devlet dairelerinin karargahlara dönüştürülerek çatışmaların bütün bölgeye yayılmasıyla birlikte ilçeler, şehirler abluka altına alınıp boşaltılmakta, yüzlerce insan evlerinden alınarak kapalı spor salonlarına hapsedilmekte, çocuklar ve kadınlar hedef alınarak katledilmektedir. İnsan cesetleri günlerce sokaklarda bırakılmakta, almaya çalışan yakınlarına ateş açılmaktadır. Devlet yaklaşık 3 bin 800 öğretmeni savaş savaş boyutundaki operasyon öncesi hizmet içi eğitim adı altında ilçelerden çıkarırken 40 bin öğrenciyi kaderlerine terk etmekle ve sağlık emekçilerini hastanelere hapsetmekle çok tehlikeli bir mesaj vermiştir. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere tüm kamu hizmetleri savaş düzenine göre yeniden dizayn edilmektedir.'' şeklinde konuştu.
Savaşın durdurulması gerektiğini vurgulayan Solmaz, ''Halklara karşı açılan bu savaş derhal durdurulmalıdır. Bu çağrımıza AKP hükümetinin olumlu karşılık vereceğini beklemiyoruz. Zira onlar savaş istiyor. Karşılık vermesi gerekenler, iktidarın, sermayenin, ırkçı milliyetçilerin çıkar sağladığı bu savaşa evlatlarını feda etmek zorunda bırakılan halktır, emekçilerdir, gençlerdir, kadınlardır. Son olarak şu bilinsin ki, DİSK, KESK ve TMMOB olarak meydanlarda, iş yerlerimizde her yerde savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.
Çok sayıda çevik kuvvet ekibinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylem, yapılan açıklamaların ardından olaysız sona erdi. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkyed arasında...
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TÜRKYED heyetini kabul ederek küçükbaş hayvancılıkta destekleme...

Haberi Oku