GÜNCEL:
Çözüm Sürecini Öcalan Başlattı!

HDP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, çözüm sürecini AKP değil Abdullah Öcalan'ın başlattığını söyledi. HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a destek için Çorum'a gelen Tuncel, çözüm süreci ve Cumhurbaşkanlığı sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çözüm sürecini Kürt özgürlük hareketi ve Abdullah Öcalan'ın başlattığını iddia eden Tuncel, ''Bakın 2 yıldır bu ülkede çatışma olmuyor değilmi? Herkes rahat artık bu halkın çocukları askere gittiğinde çocuğumuz ölecekmi diye düşünmüyor. Ama bu sürecin kalıcı olması lazım. Başbakan durmadan televizyonlara çıkıyor diyor ki çözüm sürecini biz başlattık işte devam ettireceğiz. Sevgili arkadaşlar, AKP çözüm sürecini falan başlatmış falan değil, çözüm sürecini kim başlattı Kürt özgürlük hareketi başlattı sayın Abdullah Öcalan başlattı.'' ifadelerini kullandı.

Bir vatandaşın Selahattin Demirtaş'ın ikinci tura çıkamaması durumunda HDP'nin ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu mu yoksa Başbakan Erdoğan'a mı destekleyeceklerini sorması üzerine Tuncel, ikinci tura kendilerinin kalacaklarını kaydetti.

Tuncel, ''İkinci tur meselesine gelince nolacak diye soru soruyor. Şimdi sevgili arkadaşlar biz şunu söyleyelim biz ikinci tura aslında bu şöyle bir soru bizi hep yedeklemişler ya ezilenler asla kazanamaz, ezilenler hep ikincilikte kalır yaklaşımının bir sonucudur. Kimsenin aklına Selahattin Demirtaş ikinci tura kalacak diye kalmıyor. Biz diyoruz ki Selahattin Demirtaş ikinci tura kalacak. Kalması için mücadele ediyoruz." dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku