GÜNCEL:
Çözüm merkezi afetzedeler için devrede

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrasında kente gelen afetzedeler için çalışmalarını sürdürüyor. Depremzedelerin ihtiyaçları ilk aşamada eski Makro AVM içerisinde kurulan Yardım Koordinasyon Merkezi’nde karşılanırken 27 Şubat itibariyle Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezi üzerinden yapılıyor. Afetzedeler tüm ihtiyaç ve taleplerini Çözüm Merkezi’ne gelerek ya da 0362 431 10 12 numaralı telefon hattı üzerinden irtibata geçerek iletiyor. Bu kapsamda Çözüm Merkezi’ne başvuran 3 bin 19 afetzedeye temel ihtiyaç destek kartı verilirken bin 84 afetzedeye de Ramazan paketi yardımı yapıldı. Afetzede vatandaşlar ise gönderdikleri telefon mesajlarıyla yapılan çalışmalardan memnuniyetlerini belirtip teşekkür etti.

ÇÖZÜM MERKEZİ ÜZERİNDEN TALEPLER ALINIYOR
 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Çözüm Merkezi İdari Amiri Rümeysa Tulum,  “Depremin hemen ardından afetzede vatandaşlarımızın hem yüz yüze başvurularını hem de çağrı merkezimiz yoluyla başvurularını aldık. Aldığımız kayıtlar sonrasında ailelerimize, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ramazan paketi yardımı ulaştırılıyor. Yine vatandaşımıza da Temel İhtiyaç Destek Kartı verilerek, eşya ve özel ihtiyaç noktasında taleplerini aldık. Bunun yanı sıra şehrimize gelen depremzede vatandaşlarımızın ulaşım noktasında veya diğer kurumlara ulaşım noktasında bütün sorularını hassasiyetle cevaplamak ve onları doğru bir şekilde ilgili birime iletmeye çalışıyoruz” dedi.

‘MESAJLARLA TEŞEKKÜR EDİYORLAR’

Tulum, afetzede vatandaşların telefon mesajlarıyla çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirdiklerini belirterek “Yine Whatsapp uygulaması üzerinden depremzede vatandaşlarımızın kayıtlarını alıyoruz. Başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir ve onun nezdinde çalışan ekiplerimiz adına teşekkür mesajları alıyoruz. Özellikle ‘Gecenin bir vakti aklıma düştünüz. Sizlere bir vefa borcum olduğunu düşünüyorum’ diye başlayan ve ‘Sizler hiç eksik olmayın, sizler hiç dert görmeyin’ diye biten çok duygusal ve anlamlı teşekkür mesajları alıyoruz. Bizler de bu noktada şehrimize gelen ve ev sahipliği yaptığımız depremzede vatandaşlarımız için elimizden gelen tüm gayreti göstererek onların istek, talep ve önerilerine cevap vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

‘BU ZOR GÜNLERİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE AŞACAĞIZ’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, deprem felaketinin hemen ardından hızla Büyükşehir Belediyesi olarak bölgeye ulaşıp çalışmalara başladıklarını belirterek “Deprem sonrasında ekiplerimiz bölgede canla başla çalıştılar. Hem insani yardım malzemeleri gönderdik hem de ekiplerimiz orada arama-kurtarma, enkaz kaldırma, alt yapı çalışmaları, sıcak yemek dağıtımı gibi bir çok çalışmada aktif olarak yer aldı. Bir yandan da kentimize gelen afetzede vatandaşlarımızın yanında olduk olmaya da devam ediyoruz. Afetzede vatandaşlarımızın tüm ihtiyaç ve talepleri için desteğimiz sürüyor. Çözüm Merkezimiz üzerinden taleplerini alıyoruz ilgili birimlerimizce hemen çalışmalar yapılıp ihtiyaç ve talepleri karşılanıyor. Biz bu büyük afetin yaraları sarılana kadar hem deprem bölgesinde olmaya devam edeceğiz hem de kentimize gelen afetzede vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu zor günleri birlik ve beraberlik içinde aşacağız” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler
Samsun
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku