GÜNCEL:
Ankara Hemşehriliği 93. Yılında!

 Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara Hemşehriliğini kabul edişinin 93’üncü yıl dönümü etkinlikleri, Anıtkabir’deki resmi tören ile başladı. Atatürk’ün mozolesine çelenk konulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Heyet hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirip anı odasına geçti. Anı defterini imzalayan Özaslan ise “Bizler Ankara ve Ankaralılığın; Atatürk sevgisi ve cumhuriyet kültürü olduğunun idrakindeyiz” dedi.
“EN BÜYÜK HEMŞERİMİZ SİZSİNİZ”
Özaslan Atatürk’e ithafen “Ankaralılar ve Seymenler olarak 27 Aralık’ta Dikmen sırtlarında olduğu gibi, aynı kararlılıkta ve aynı heyecanla yine huzurunuzdayız. Çağdaşlaşma yolunda işaret ettiğiniz ilkelerinize sonsuz bağlılıkla inanıyor ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ inancıyla Ankara’mızı ve ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştırmaya çalışıyoruz. İlkeleriniz sadece bizim değil tüm mazlumların, insanlığın uygarlık yürüyüşünü aydınlatmaktadır. Bizler Ankara ve Ankaralılığın; Atatürk sevgisi ve Cumhuriyet kültürü olduğunun bilincindeyiz. En büyük hemşehrimizin siz olduğunuz bilinciyle her zaman da yanınızda olacağız. Ankaralılar ve Seymenler sizin gösterdiğiniz yoldan hiçbir zaman sapmayacaktır” ifadelerini kullandı.
AYDINLIĞA ÇIKAN YOL
Kutlamalar son olarak Ankara Konağı Fethi Yaşar Salonu’nda düzenlenen programla son buldu. Gecede konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bu ülke kolay kurulmadı. Ülkemizi aydınlığa çıkaran yol Atatürk'ün ilke ve inkılaplarıdır. Onun gösterdiği yolda ilerleyerek değerlerimizi kurtarabiliriz. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her yurttaş, bugün ister Cumhurbaşkanı olsun isterse sanayici, ister belediye başkanı olsun isterse esnaf bulunduğu makamları Atatürk’e borçludur. Bugün Türkiye İslam ülkeleri arasında farklı bir cumhuriyetse, o cumhuriyetin kuruluşunda onunla beraber hareket eden kadronun eseridir. Mustafa Kemal’i de arkadaşlarını da bu ülke hiçbir zaman unutmayacak” dedi.
Gecede Türk Halk Müziği Korosunun söylediği birbirinden güzel şarkılara Ankara Seymenleri eşlik etti. Şarkıların hep birlikte coşkuyla söylendiği programda Ankara’ya hizmet edenlere de Ankara Kulübü tarafından plaket verildi.
Yıllardır Türk tarımına da hizmet eden aynı zamanda kazandığı servetin önemli bir kısmını vatanına, milletine bağışlayan Ankara eski Milletvekillerinden Hamdi Eriş’e plaketini Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar verdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku