Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"8 Temmuz 2016 tarihinde Şemdinli ilçesi Habeşli Üs Bölgesine saldırı hazırlığı içinde olan ve Tahtataş Tepe’de son hazırlıklarını yapan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik olarak Tank, Zırhlı muhabere aracı ve Havanlarla yapılan nokta atışları neticesinde teröristlerin tek tek etkisiz hale getirildiğini gösteren görüntüleri paylaşıyoruz."
8 Temmuz'da Şemdinli’de Habeşli üs bölgesine saldırı hazırlığında olan bölücü terör örgütü PKK mensuplarından 17'si öldürülmüştü. Bölgede yapılan aramada dört Kalaşnikof piyade tüfeği, 14 Kalaşnikof şarjörü, 13 el bombası, iki RPG-7 mühimmatı, 23 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği mermisi ve çok sayıda, çeşitli yaşam malzemesi ele geçirilmişti.
17 TERÖRİST BÖYLE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ!
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında Habeşli üs bölgesine saldırı hazırlığında olan bölücü terör örgütü PKK mensupları ateş altına alınmış, 17 terörist öldürülmüştü. Genelkurmay Başkanlığı, yapılan harekatın görüntülerini kamuoyu ile paylaştı.


