GÜNCEL:
14 İlde Operasyon!

 Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce, 'suç işlemek için örgüt kurmak', 'örgüt faaliyeti çerçevesinde silah ticareti yapmak', 'eesmi belgede sahtecilik', 'nitelikli dolandırıcılık', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama', 'rüşvet ve irtikap', 'silah kanununa muhalefet' suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında silah bulundurma ve taşıma ruhsatı alamayacak durumundaki şahıslara usulsüz yöntemlerle sahte silah ruhsatı ve sahte evraklarla M.K.E. kurumundan silah alımı yaptıkları öne sürülen şüphelilere yönelik Bolu, Balıkesir, Edirne, Düzce, İstanbul, Kocaeli-Kayseri, Van, Yalova, Çanakkale, Tekirdağ, İzmir ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Suç organizasyonu içerisinde 25 ila 50 bin lira karşılığında silah taşıma ruhsatı alamayacak durumda olan ve sabıkası bulunan şahısları organize ettiği ileri sürülen bir av bayi sahibi olan H.Y. (44) ve onunla irtibatlı olduğu iddia edilen G.M. (46), yurt dışına çıkış hazırlığı yaptığı belirlenen C.E. (33), Edirne'nin İpsala İlçe Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Büro Amirliği'nde ruhsat biriminde görevli polis memuru M.İ.K. (50), İpsala ilçesinde onunla irtibatlı olduğu öne sürülen ve sahte belgeleri düzenlemede aracılık ettiği ifade edilen B.G. (21) gözaltına alındı.
Yapılan operasyon sonucu bahse konu örgütün organize faaliyetleri çerçevesinde, taşıma ruhsatı almaya engel sabıkası bulunan ve sabıkası olmadığı halde gerçek ruhsat aldığını düşünen 83 şüpheli de yakalandı.
Şahısların ikametlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 74 adet değişik çap ve markalarda tabanca, 5 bin 354 adet tabanca fişeği, 5 adet av tüfeği, 125 adet av tüfeği fişeği, 59 adet sahte silah taşıma ruhsatı, 106 adet şarjör, ele geçirildi. 49 şüpheli şahsın tespit ve yakalama çalışmalarına devam ediliyor.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Anahtar Kelimeler
14-ilde-operasyon
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ramazan Acar'dan Bayram mesajı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Ramazan...

Haberi Oku