EKONOMİ:
UZMANDAN ALTIN TAHMİNLER!

Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın ve kur yorumlarını ve tahminlerini paylaştı. Doların bir ara 2,95-2,97 lira seviyelerine geldiğini anlatan Yıldırımtürk, şunları dile getirdi:

"Ama şimdi görüyoruz ki dolar fiyatında biraz daha sakinleşme var. Dolar dış piyasalarda diğer para birimleri kapmasında yükseliyor olmasına rağmen burada 2,90’ları geçmekte zorlanıyor. Bundan böyle 2,87-2,85 seviyeleri de görülebilir gibi geliyor. Bu seviyeler bu yılın en düşük seviyesi gibi olacak gibi görünüyor. Önümüzdeki aylar itibari ile ve sene sonuna yaklaşınca ve yine Fed’den bir faiz artırımı beklentisi olursa 3,10-3,15 seviyelerine gelebilir. Bunu şunun için anlatıyorum özellikle 24 ayar altının iç piyasa fiyatını oluşturan iki gerekçe var. Biri altının dış piyasa fiyatı, diğeri de içeride çarpan olarak dolar/lira fiyatı. Dolayısıyla dolar/lira fiyatı istikrarlı bir seyir izlerse dış piyasada altın dalgalansa bile buradaki dalgasının daha zayıf olduğunu görüyoruz."

"ALTIN 110 LİRAYA KADAR GERİLEYEBİLİR"

Altın fiyatlarının bayram döneminde 129 lirayı gördüğüne işaret eden Yıldırımtürk, “Biz bayramda iken 129 liraya kadar yükselmiş bir altın fiyatı vardı ama işlem olmadı. İşlem olan fiyat 127,50 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesi. Şu an gram fiyatı 125 lira seviyesinde, biraz daha sakinleşme var. Önümüzdeki günlerde dövizde biraz daha sakinleşme olursa ve 15 Temmuz tarihli Fed toplantısında faiz artırımı söz konusu olmazsa dolar/lirada biraz daha sakinleşme olabilir.” ifadelerini kullandı. Altının 115 liraya kadar altın gerileyebileceğini vurgulayan Yıldırımtürk, ardından şunları kaydetti:

"O seviyeler kısa vadeli alım için uygun bir fiyat. 125-127 lira seviyeleri olduğu zaman bugünkü gibi, satım için çok uygun. Benim şuandaki öngörüm 125 liranın üzerinde çok fazla kalamayacağı yönünde. Çünkü altın, petrol veya diğerleri gibi tabiatta kaybolan bir şey değil. Geri dönüşümü olan bir şey. Türkiye’de de toprak altından, madenlerden 30 ton altın çıkartılıyor. Dolayısıyla vatandaşın bu şekilde yüksek olan altına karşın çok fazla bir talebinin olmaması iç piyasa fiyatını biraz daha frenliyor. Benim tahminin yaz ayları itibari ile altının 115 liraya kadar gerileyebileceği, yükselişlerde 125 liranın üzerinde çok fazla kalamayacağı. Ama iyimserlikler artar da örneğin faiz artırımı gelirse Amerika’dan o zaman altının 1250 dolara gerileyebileceği, o noktada da 110 liraya kadar geri çekilmesi söz konusu olabilir. 40 yıllık meslek hayatımda hiç bu kadar sert dalgalanma görmedim. 2015’i aratan bir altın fiyatıyla şuanda karşı karşıyayız."

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku