EKONOMİ:
Türkmenistan'a Pertol Üretimi Artacak!

Türkmenistan'da faaliyet gösteren Dragon Oil şirketi, 2014-2016 yılları arasında bu ülkede petrol üretimini arttırmak için 1,5 milyar dolar yatırım yapacak.

Şirketin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, 13 yıldır Türkmenistan pazarında bulunan yabancı şirket, bu sene 500 milyon dolarlık bir yatırım planlıyor. 2014 yılının ilk 6 ayında söz konusu yatırımın 279 milyon doları sarf edildi.

Hazar Denizi'nin Türkmen kıyısındaki Çeleken bölgesinde faaliyet gösteren Dragon Oil şirketi, önümüzdeki 3 yıl içerisinde doğalgaz tesisi için 200 ila 300 milyon dolar arasında bir yatırım yapmayın planlarını çiziyor.

Yabancı şirket, 2014 yılında Çeleken'de petrol üretimini yüzde 5 veya 10 oranında arttırdı. Şirketin günlük üretimi 90 bin varile ulaştı. 2015 yılında ise söz konusu rakamın 100 bin varile ulaşması bekleniyor.

Türkmenistan ile anlaşmalı olarak çalışan Dragon Oil şirketi, Hazar kıyısında Çeleken bölgesinde iki sahada petrol üretimini gerçekleştiriyor. Şirket, Çeleken Sözleşmeli Bölgede petrol üretimi için bugüne kadar 2,9 milyar dolar yatırım yapmıştı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku