EKONOMİ:
Şimşek'ten BES Uyarısı!

 Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) katkıları ile Türkiye Kurumsal Yatırımcılar Derneği tarafından tertip edilen ‘Portföy Yönetimi Sektöründen Türkiye Ekonomisine 100 Milyar Lira Yatırım’ konulu toplantıya katılan Şimşek, gündeme ilişkin değenlendirmelerde bulundu. BES'in önemli bir başarı öyküsü olduğunu ve devam edeceğini vurgulayan Şimşek, bununla birlikte şu ifadeleri kullandı:
"Biz bu anlamda gerekeni yaparız. Öneriler ve model ülkeler var. Biz birtakım adımlar atarız. Ama şu da bilinmeli yüzde 25 devlet katkısı bütçede çok önemli bir yere gelmeye başladı. Belki 2016’da 3-3,5 milyar lira ilave yük demek. Bu, pek çok bakanlığın bütçelerinden çok daha büyük bir rakama tekabül ediyor."
Genel ekonomik durum ile ilgili açıklamalarda da bulunan Başbakan Yardımcısı Şimşek, makro görünen ama mikro olan sorunların varlığına işaret etti. Bu sorunlardan birinin cari açık olduğunu anlatan Şimşek, şöyle devam etti:
"Burada Türkiye’nin yararlılık ve katma değerde alt kademelerde bulunmasının payı var. Buna bağlı olarak şirketlerin kar marjı gerilerde. İstihdam gerilerde. Bu da bağımlılığın arttığı, tasarrufların gerilerde olduğu anlamına gelmekte. Hane halkı varlıkları dilediğimiz kanallarda yönetilmiyor. Onun için imar rantlarının vergilendirilmesi, şehir rantlarının vergilendirilmesi çok önemli bir konu olarak karşımızda duruyor. Bu konuda da bir reform gerekiyor. Reform, Gelir Vergisi Reformu, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Reformu çerçevesinde atacağımız adımlarda öne çıkıyor."
Şimşek, Türkiye’nin reformlar ile kırılgan alanlarını gidereceğini; kuvvetli büyüyeceğini de dile getirdi. Bundan böyle dünyada likiditenin bol olmayacağın; sermayenin dümen kıracağına temas ederken, firmalara, “Halka açılın, sermayelerinizi arttırın.” tavsiyesinde bulundu. Şimşek, halka açılımı teşvik etme adına belli reformlar yapacakları taahhüdünde bulundu.
Portföy yönetim sektörünün 100 milyar liraya varan büyüklüğünü kafi görmeyen Şimşek, bu alanda alınacak daha çok merhale olduğunu sözlerine ekledi.
SPK Başkanı Vahdettin Ertaş ve BIST Genel Müdürü Tuncay Dinç’in de yer aldığı ‘Portföy Yönetimi Sektöründen Türkiye Ekonomisine 100 Milyar Lira Yatırım’ konulu toplantının sonunda Mehmet Şimşek, başarılı portföy şirketlerini ödül plaketi verdi. 

Anahtar Kelimeler
şimşekten-bes-uyarısı
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Ege Bölgesi yaprak sarma ihracatında vites...
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Muhammet Öztürk, Ege Bölgesi'nin 2026 yılının ilk...

Haberi Oku