EKONOMİ:
Resmi ilan yayınında sütun ücreti arttı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan karar 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu kararı kapsamında, birden fazla sütunu kapsayacak şekilde yayınlanan ilânların sütun sayısının belirlenmesinde; 10 puntoluk metin harfleri ile dizilen ilân metinleri için tek sütun genişliği 40 milimetre, 8 puntoluk metin harfleri ile dizilen ilân metinleri için tek sütun genişliği 36 milimetre olacak şekilde, kıyasen işlem yapılacak.

Tek sütun yayınlanan ilânlarda ise sütun genişliği bu fıkra hükmündeki esaslar dâhilinde belirlenecek. Resmi ilan başlıklarının 24 puntoyu geçmeyecek ve bu başlıklar ilân metinleri ile uyumlu olacak. Başlık dışında 10 puntoluk metin harfleriyle dizilen ilânların 5 santimetrelik kısmında en az 12 satır, 8 puntoluk metin harfleriyle dizilen ilânların 5 santimetrelik kısmında ise yine en az 14 satır yazı bulunacak. İlân metinlerinde 8 puntodan küçük harfler kullanılmayacak.

Bakanlar Kurulu kararı ile resmi ilanların bir santimetresinin tek sütundaki yayın ücreti 7,91 lira oldu. Bu rakam günlük fiili satış ortalaması, 10 binden az olmayan gazeteler için 8,71 lira 25 binden az olmayan gazeteler için 16,95 lira, 50 binden az olmayan gazeteler için de 29,50 lira olarak tespit edildi. Bu maddede belirtilen ücretlere KDV’nin dâhil olmadığı belirtildi. Resmî ilânların tahmini bedelleri, Basın İlân Kurumu’nun tespit edeceği esaslara göre, ilanı verenler tarafından peşin olarak kuruma ödenecek ve fatura tanziminden sonra mahsup işlemi yapılacak. Söz konusu tarife Resmi Gazete’de yayımını takip eden ay başından itibaren yürürlüğe giriyor.

 

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

GELECEĞİN PROJESİ FREE ENERGY BOX
Enerji Bağımsızlığında Devrim Yaratacak Free Energy Box’a ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberi Oku

banner108